Nieuws
metaglas

Metaglas heeft de onderneming per 1 september opgesplitst in twee bedrijven. Dit om de bedrijfsactiviteiten te optimaliseren. Het familiebedrijf is gespecialiseerd in slank geprofileerde en innovatieve glas- en metaalconstructies voor gevels en interieurs. Alle ongeïsoleerde glasoplossingen zijn ondergebracht in het nieuwe Mview+. Na een overgangsperiode is de nieuwe en zelfstandige zusteronderneming nu operationeel.

Veranderende marktvraag, procesoptimalisatie en aanbreng van marktfocus. Waldo Duin, directeur-eigenaar van Metaglas, noemt dit als redenen voor de splitsing van de bedrijfsactiviteiten. ‘Onze geïsoleerde aluminium geveloplossingen en ongeïsoleerde hardglazen glasoplossingen vragen om een andere positionering, productontwikkeling en processen. Hierdoor hebben we besloten de splitsing juist tussen deze twee producttypen te maken. Het werd tijd voor een nieuwe en frisse impuls om beide bedrijven te kunnen laten groeien.’

Metaglas businessunits

Metaglas, bestaande uit een aantal businessunits, zal zich volledig gaan richten op de ontwikkeling, productie en montage van geïsoleerde aluminium gevelsystemen waaronder aluminium ramen, deuren en schuiframen. Mview+ zal zich gaan richten op de ontwikkeling en productie van ongeïsoleerde glasconstructies zoals volglazen binnenwanden, glazen geluidswerende gevelschermen, balkonbeglazing en achterzetramen. Door de splitsing kunnen beide bedrijven een duidelijke strategie en visie ontwikkelen om klanten nu en in de toekomst nog betere van dienst te kunnen zijn.

Lees op onze site alle berichten over Metaglas, waaronder het overlijden van oprichter Piet Groenendaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.