Nieuws
slimme glasgevel

Het kantoorpand van Pharos in Hoofddorp heeft een grondige renovatie ondergaan waarbij gezondheid, duurzaamheid en innovatie voorop stonden. Een slimme glasgevel is hier één van de uitwerkingen hiervan. COARE Architecture vertaalde vier ambities in een architectonische uitwerking gebaseerd op ‘verbinden, verzachten en verrijken’. Doel was een verbindend uitnodigend gebouw te creëren dat zijn steentje bijdraagt aan de verduurzaming van de bebouwde omgeving, door energie opwekkende gevels, slimme ramen en veel groen.

Het glas in de vliesgevel van de laagbouw bevat enkele duurzame componenten waaronder geïntegreerde zonwering, zonnecellen en sensoren. 

Zonwering en sensoren in slimme glasgevel

In de slimme glasgevel is Pilkington Insulight Therm met Pilkington Optitherm SI1 A en Pilkington Optitherm S3 toegepast. Hiervan is een groot deel samengebouwd met Pilkington Insulight met ScreenLine, zonwering met interne motor, en de SmartWindow technologie van PHYSEE. De componenten ervan wekken de energie op voor het eigen systeem, sensoren sturen de gevelfuncties aan, zoals de ScreenLine van Pellini samengebouwd door NSG Pilkington, met comfort en een aangenaam klimaat als resultaat. Alkondor uit Hengelo verzorgde de engineering, productie en de montage van de vliesgevel.

In de nieuwe Glas in Beeld (#2 – april 2021) die deze week verschijnt, lees je het volledige artikel. Nog geen abonnee? Neem hier een abonnement.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.