Nieuws
glasstec

In het Internationale jaar van het Glas viert de glasbranche van 20 tot en met 23 september 2022 in Düsseldorf eindelijk het weerzien waar de sector lang naar uit heeft gekeken. De industrie heeft vier jaar moeten wachten om het brede aanbod van exposanten op ’s werelds grootste glasbeurs live te kunnen zien.

Uit gesprekken met experts uit alle segmenten van de waardeketen zijn vijf mondiale trendthema’s naar voren gekomen. Deze gelden als essentieel voor de toekomstige ontwikkelingen binnen de glasindustrie. Maar ook voor onze samenleving in het algemeen.

  • Climate (emissiereducering en duurzame energie)
  • Resources (resources efficiënt en duurzaam benutten)

Uniek spectrum

‘Deze megatrends zullen zowel tijdens het conferentieprogramma, als bij speciale tentoonstellingen en op de stands van de exposanten centraal staan. Daarmee bieden we voor de gehele glasbranche een uniek spectrum aan innovatieve toekomstgerichte oplossingen en informatie. Maar ook is er tijdens het evenement de mogelijkheid om het persoonlijke netwerk binnen de mondiale glasbranche uit te breiden’, aldus Birgit Horn, projectleider van Glasstec.

Veel aanmeldingen

Het aantal aanmeldingen ligt begin dit jaar op een vergelijkbaar niveau als dat van het jaar 2018 – dus vóór de pandemie. ‘Een positief signaal uit de glasindustrie. Zeker met in het achterhoofd dat de vorige editie tot één van de meest succesvolle beurzen behoorde die we hebben gehad’, vult Horn aan. ‘De glasstec Exposantenpagina toont onder het motto ‘Let’s go live’ nationale en internationale testimonials, die deze positieve tendens onderschrijven. Het is overigens nog steeds mogelijk om als exposant op de beurs hier in Düsseldorf aanwezig te zijn.’

Glass technology live

Vier technische universiteiten (Darmstadt, Delft, Dortmund en Dresden) organiseren de speciale tentoonstelling Glass technology live (gtl). Met mock-ups en innovatieve glasconstructies zullen studenten uit de meest uiteenlopende vakrichtingen de bezoekers weer weten verbazen en volop gespreksstof geven. Binnenkort presenteren ze de eerste glass technology live-video’s met exclusieve insights en details rond de plannen van het komende evenement.

Think Tank

De Glasstec-conferentie bundelt de knowhow van de branche, theorie en praktijk in de context van de vijf trendthema’s. De bezoekers van glasstec 2022 kunnen dagelijks tijdens de sessies over Glass Production, Processing Technology en Products informatie inwinnen over de huidige ontwikkelingen en trends. Momenteel kunnen bedrijven zich via ‘de call for papers’ als spreker voor de conferentie inschrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.