Nieuws
Martin Glas
Toon van Moorsel (rechts) en Wim van Lindt.

Martin Glas uit Eindhoven heeft per 22 juni een meerderheidsbelang in Stolker Glas uit Nieuwegein genomen. De bedrijven bundelen de krachten om schaalvergroting en verdere professionalisering, ontwikkeling en innovatie te kunnen bewerkstelligen.

Martin Glas en Stolker Glas groeien samen naar een kleine 40 miljoen euro omzet en zijn daarmee één van de grootste spelers in de Nederlandse glasmarkt. De bedrijven bieden werkgelegenheid aan circa honderd medewerkers.

Groeiambities

Samen met Langenhuizen Glasservice vormen Martin Glas en Stolker Glas een sterke combinatie van een productie-, handels- en plaatsingsbedrijf. Hiermee is opnieuw een stap gezet naar groei, waarbij volgens Toon van Moorsel, DGA van Martin Glas, verdere overnames niet zijn uitgesloten. ‘Met dit belang zetten we de volgende stap in de eigen groeiambities én die van Stolker Glas. Stolker heeft een aantal bekende merken. Standaard levert het bedrijf isolatieglas binnen enkele werkdagen en in spoedgevallen binnen acht uur. Dit is uniek in de markt en een welkome aanvulling op onze activiteiten.’

Positie versterken

Ook Wim van Lindt, die aanblijft als directeur en aandeelhouder van Stolker Glas, is enorm verheugd met de bundeling van krachten. ‘Voor klanten en relaties verandert er niets. Zij kunnen blijven vertrouwen op de kennis, kunde en service van alle medewerkers, die ze van ons gewend zijn. Stolker Glas blijft als zelfstandige organisatie bestaan; de onafhankelijkheid is gegarandeerd. Maar bovenal: de samenwerking maakt het mogelijk onze positie in de markt met InBlindz®, Monuglas®, brandwerend glas en spoedglas nog verder te versterken.’

Over Stolker Glas

Stolker Glas is al meer dan 37 jaar onafhankelijk producent van isolatieglas, brandwerend glas, spoedglas en is bekend om zijn merken Monuglas® en InBlindz®. Vanuit eigen productielocaties in Nieuwegein en Ede maakt het bedrijf de belofte naar klanten dagelijks glashard. Daarnaast neemt Stolker de tijd voor klanten én werknemers. Het bedrijf investeert dan ook continu in productinnovatie en kennisontwikkeling.

Over Martin Glas

Martin Glas, met vestigingen in Eindhoven, Helmond, Werkendam en Langenhuizen in Heesch, voorziet het zuiden van ons land al meer dan 200 jaar van hoogwaardige glasoplossingen. Standaardoplossingen of specifiek maatwerk, altijd gepaard met deskundige voorlichting en gericht advies. Als groothandel in glas bedient Martin Glas een gestaag groeiende kring opdrachtgevers als kozijnleveranciers, bouwbedrijven, glaszetters en schildersbedrijven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.