Nieuws
Belastingdienst

Sinds de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk betaalden ondernemers al meer dan 200.000 keer op deze manier hun btw. Dit blijkt uit cijfers van de Belastingdienst. Met de mogelijkheid om met iDEAL te betalen, wil de Belastingdienst de btw-aangifte voor ondernemers gemakkelijker maken. Ook voor jou als ondernemer uit de bouw.

Dat ondernemers blij zijn met de toevoeging van iDEAL aan Mijn Belastingdienst Zakelijk blijkt uit vele reacties. De Belastingdienst citeert een ondernemer: ‘Je btw-aangifte betalen via iDEAL lijkt een kleine aanpassing, maar voor kleine ondernemers is het heel handig. Dit voorkomt naheffingen en boetes voor ondernemers.’

Btw betalen in drie stappen

Betaal via iDEAL in drie stappen

  • Stuur je btw-aangifte in via Mijn Belastingdienst Zakelijk.
  • Klik op ‘Aangifte afsluiten’.
  • Ga naar ‘Ingestuurde aangiften’. In de kolom ‘Actie’ vind je de iDEAL betaallink.

‘Meer dan 200.000 betalingen via iDEAL: een mooi aantal’, zegt Paul Jairath, projectleider bij de Belastingdienst. ‘Veel startende en kleine ondernemers doen de btw-aangifte zelf. We zien dat zij regelmatig onnodige fouten maken bij hun btw-aangifte en -betaling. Betaal je via iDEAL, dan werkt dat net als bij een webshop. Het goede betalingskenmerk, rekeningnummer en bedrag zijn al ingevuld en je kunt direct met iedere bank betalen. Snel en in drie simpele stappen gedaan. Zo helpen we fouten voorkomen en maken we het makkelijker voor ondernemers om hun verplichtingen na te komen.’ Ook in commerciële boekhoudpakketten waarmee ondernemers de btw-aangifte kunnen doen, zit de iDEAL-betaalmogelijkheid ingebouwd.

Deadline eerste kwartaal gepasseerd

Ben jij ondernemer en doe je de btw-aangifte zelf? Let dan op, want de deadline voor het doen van btw-aangifte en het betalen van de btw over het eerste kwartaal is gepasseerd. Je had voor 30 april aangifte moeten doen en moeten betalen. Aangifte doen moet ook als je afgelopen kwartaal geen omzet had. Dit geef je in de btw-aangifte makkelijk aan. Doe je géén btw-aangifte? Of doe je de btw-aangifte óf -betaling te laat? Dan ontvang je een naheffingsaanslag. De Belastingdienst maakt dan zelf een schatting van de btw die je moet betalen en vult die aan met een boete.

Meer informatie en hulpmiddelen voor de btw vind je online. Wil je extra tips horen? In de podcast ‘Goede start met belastingen’ leer je alles over een onderneming en wat daarbij komt kijken. Aflevering 2 gaat over de btw-aangifte. Meer ‘Mooier-kunnen-we-het-niet-maken-tips’, vind je op onze site.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.