Glas in Video
Polyclose

De 21e editie van Polyclose vindt plaats van 17 tot en met 19 januari 2024 in Flanders Expo te Gent. De beurs staat als gebruikelijk in het teken van raam-, deur-, zonwering-, gevel- en toegangstechniek. Tijdens de driedaagse beurs staan ventilatie- en klimaatbeheersing, modern wooncomfort en aandacht voor duurzaamheid en circulariteit centraal. De toegang is gratis en exclusief voor professionals. Tickets vraag je vooraf aan via Polyclose.be.

Naar verwachting komen er weer zo’n 14.000 bezoekers, waarvan ongeveer een kwart uit Nederland. Dat maakt van Polyclose een efficiënte, maar ook prettige gelegenheid om in relatief korte tijd veel mensen te bereiken en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen.

Highlights Polyclose

Ook deze editie van Polyclose wordt een internationale ontmoetingsplek voor het bouwen van morgen. Wie bouwt, heeft alsmaar meer duurzaamheids- en circulariteitseisen. Functionaliteit, wooncomfort en design moeten daarbij hand in hand gaan. Aannemers, architecten en bouwheren krijgen op de vakbeurs de mogelijkheid om de nieuwste oplossingen en ontwikkelingen op het gebied van energie-efficiëntie, veiligheid en duurzaamheid te verkennen. De video geeft een impressie van de beurs.

Ultraslanke raamprofielen

De trend van strakke en ultraslanke raamprofielen met grote glasoppervlakken blijft zich verder doorzetten, met alle mogelijke uitdagingen op het vlak van montage, isolatie, ventilatie en zonwering. Deuren moeten niet alleen hoog scoren qua design, maar ook op het vlak van inbraakveiligheid en isolatie. In de gevelbouw hebben hoogwaardige folies hun definitieve intrede gedaan. Naast esthetische, duurzame en buitengewoon veelzijdige, zijn er ook zonwerende, inbraakwerende en zelfs geluidswerende folies op de markt.

Screenzonwering

Screenzonwering, al dan niet geautomatiseerd, is de laatste decennia sterk in opkomst om opwarming binnen te voorkomen en het energieverbruik van gebouwen te beperken. Architecten integreren doekzonwering steeds meer als gevelelement. Minimalisme is daarbij een hot topic. Besturing van hedendaagse zonweringsystemen zijn op basis van zonne-energie.nDankzij de zachte winters wordt het horrenseizoen steeds langer. Ook deze moeten passen in de trend van naadloze raam-, deur- en gevelstijlen.

Outdoor living

Outdoor living is niet zomaar een hype, het is een blijver. Terrasoverkappingen zijn niet meer weg te denken uit het assortiment van de zonweringspecialist. Ze worden steeds meer een verlengstuk van het interieur van de woning en aangepast aan de persoonlijke stijl. Het is dan ook geen verrassing dat veelzijdige overkappingen, aangebouwd of vrijstaand, beschikbaar in verschillende materialen, en verwante producten prominent aanwezig zullen zijn op Polyclose.

Digitalisering

Het belang van end-to-end digitalisering in bedrijven blijft toenemen. Innovatieve softwareoplossingen, die raam-, deur-, zonwering-, en gevelfabrikanten ondersteunen om hun bedrijfsprocessen optimaal te digitaliseren, zullen op Polyclose te ontdekken zijn.

Polyclose in het kort

Polyclose biedt al sinds 1991 een overzicht van alles wat open en dicht gaat aan en in de gevel, inclusief poorten en hekken. Standhouders zijn voornamelijk actief in: alu-profielen, alu-systemen, automatisatie, biometrische systemen, bouwbeslag, coating, deursystemen, dichtingen, gereedschappen, gevels, glas en toebehoren, kunststofprofielen, kunststofsystemen, machines, poorten, rolluiken, sloten, software, staalsystemen, toegangscontrole, ventilatiesystemen, vliegenramen en zonwering. De bezoekers van de netwerk- en vakbeurs zijn voornamelijk actief in volgende sectoren: aluminium- en kunststofbewerking, architectuur en studiebureaus, automatisatie en toegangscontrole, bouw, beveiliging, glas, ramen en deuren, schrijnwerk, ventilatie, zonwering en rolluiken.

Polyclose praktisch

‘We zijn heel tevreden met de aanmeldingen tot nu toe en vol vertrouwen dat we in 2024 een succesvolle beurs gaan beleven’, zegt organisator Guy Martens. ‘We zijn er trots op dat we een omgeving creëren waar professionals kunnen netwerken, kennis kunnen uitwisselen en geïnspireerd kunnen raken door de nieuwste ontwikkelingen. Polyclose stimuleert de groei en vooruitgang in de sector, die steeds meer aandacht heeft voor duurzaamheid, en biedt waardevolle zakelijke kansen voor alle deelnemers.’

  • Locatie: Flanders Expo in Gent (België) – Hal 1, 4 en 6
  • Data: woensdag 17, donderdag 18 en vrijdag 19 januari 2024
  • Openingstijden: van 9.30 uur tot 18.30 uur, met avondopenstelling tot 20 uur op donderdag
  • Gratis toegang voor professionals: registreer vooraf op www.polyclose.be
  • Exposantenlijst: zie www.polyclose.be
  • Geïnteresseerde standhouders kunnen zich aanmelden via info@polyclose.be

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.