Nieuws
vacuumglas

Begin 2024 introduceert BENGglas het grootste formaat vacuümglas ter wereld. Waar tot dusver de maatvoering was beperkt tot maximaal 1.500 x 2.500 millimeter, komt daar nu definitief een eind aan. Vanaf begin 2024 kan er, met maatvoeringen tot maar liefst 4,2 meter, verdiepingshoog beglaasd worden. Deze nieuwe stap is kenmerkend voor de ontwikkelingen die in sneltreinvaart plaatsvinden binnen de ‘wereld van isoleren met glas’.

Vacuümglas werd voor het eerst beschreven in een Duits patent uit 1913. Maar het duurde tot het midden van de twintigste eeuw voordat de technologie ook daadwerkelijk werd toegepast. Het eerste commerciële product werd uiteindelijk in 1996 gelanceerd. Dat was vanaf dat moment ook direct op de Nederlandse markt beschikbaar.

Vacuümglas in stroomversnelling

De afgelopen jaren zijn deze ontwikkelingen echter in een stroomversnelling gekomen. BENGglas, één van de eerste toetreders op de markt van vacuümglas, is aanjager van deze stroomversnelling. Dit is goed zichtbaar in de breedte van het assortiment. Waar het bedrijf uit Goirle begon met één variant, heeft zij nu vier varianten in haar portfolio. BENGglas MAX is hiervan de meest recente toevoeging en is tevens het paradepaardje.

Op groot formaat

Het vacuümglas op groot formaat is uniek door een combinatie van eigenschappen. Het glas is gehard (veiligheidsglas) en heeft geen vacuümventiel. Het glas heeft daarnaast nauwelijks zichtbare afstandhouders en behaalt een Ug-waarde van 0,40 W/m2K. MAX is vanaf begin 2024 leverbaar in afmetingen tot 4,2 meter.

Lees alles over het innovatieve glas op onze site. Daar leggen we ook uit hoe de subsidie op isolatieglas werkt. In een advertorial in GIB#5 – november 2023 legt BENGglas uit wat de voordelen zijn van vacuümglas. Download de advertorial hieronder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.