Nieuws
aluminium en glas
Poppodium de Nieuwe Nor in Heerlen was de winnaar in 2023. Ontwerp: architect Rob Meurders van diederendirrix.

Aluminium en glas is beeldbepalend voor veel gebouwen. Reynaers Aluminium realiseert zich dat en beloont jaarlijks mooie projecten waarin aluminium systemen van het bedrijf zijn gecombineerd met vakglas.

Luxe villa’s, energie neutrale kantoorpanden, multifunctionele belevingscentra en eigentijdse appartement complexen. Tijdens de Reynaers Projectprijs komen de meest indrukwekkende projecten met ramen, deuren en gevels van Reynaers Aluminium voorbij. De 27e editie is begonnen. Inschrijven kan tot en met 29 februari. Mooi glas geleverd en/of gemonteerd voor een project met aluminium van Reynaers? Wijs de architect dan op deze mooie prijs en laat hem ‘zijn’ project indienen.

Projecten aluminium en glas

De Reynaers Projectprijs bestaat al sinds 1997. De architectuurprijs beloont innovatieve toepassingen van aluminium kozijnen in de bouwsector. De producent uit Helmond brengt de door de vakjury genomineerde projecten professioneel in beeld. Dit middels een video, podcast, fotoreportage en een achtergrondartikel. Daarnaast ontvangen de winnende architect en gevelbouwer van de Reynaers Projectprijs publieksprijs beide € 2500,-. Reynaers doneert eenzelfde bedrag in overleg met de winnaar aan een goed architectuurdoel.

Publiek kiest de winnaar

Een professionele vakjury beoordeelt de deelnemende projecten op vier aspecten.

  • Architectuur
  • Keuze kozijnen in relatie tot architectuur (profiel, raster, kleur, totale compositie)
  • Detaillering en uitvoering
  • Voorbeeldfunctie / maatschappelijke relevantie of impact

Per categorie selecteert de jury één project. Deze vier projecten gaan met elkaar de strijd aan. Zij werven via hun eigen online en offline kanalen zo veel mogelijk stemmen. Een flyer bij de lokale bakker of een creatieve video op TikTok. Het kan allemaal. Het publiek kiest uiteindelijk hun favoriete project. Het meest aansprekende aluminium-glasproject met de meeste stemmen wint de publieksprijs.

Inschrijven Reynaers Projectprijs

Architecten en gevelbouwers dienen hun projecten in op de officiële website. Aanmelden kan tot en met 29 februari 2024.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.