glasdag 2024

Glasdag 2024: Energie besparen met vlakglas

Bezoek op donderdag 27 juni de Glasdag 2024. Het congres met als thema ‘Energie besparen met vlakglas’ vindt plaats in de nieuwe circulaire glasfabriek van GSF Glasgroep in Almere. Hier mag je de productie met eigen ogen aanschouwen!

Vlakglas is het meest innovatieve bouwmateriaal, maar voor de productie ervan is veel energie nodig. Met onder meer recycling, de inzet van cullet (glasscherven) en het hergebruik van bestaand isolatieglas doet de sector er alles de hoeveelheid energie en het gebruik van grondstoffen te reduceren. De duurzaamheidsslag van de sector brengt veel vragen met zich mee. Wat is low-carbon glass? Hoe zinvol en economisch is het voor woningcorporaties bij een renovatie om binnendeuren, roosters en ook vlakglas te hergebruiken? Kun je bestaand glas niet alleen opnieuw inzetten maar ook veredelen, lamineren en harden, en ook gecoat glas hergebruiken? Welk glasproduct kies je in welke toepassing: HR++ glas, triple glas of is het beter voor vacuümglas te gaan? En als je dan toch zo goed mogelijk isoleert, hoe kun je dan het beste ventileren? Maar ook: wat komt er kijken bij de keuze voor een elektrische bus, zoals bedrijfsauto’s met glasrestelen, of is het beter toch nog voor diesel te gaan? Zes sprekers geven in de middag van 27 juni 2024 antwoord op deze vragen.

Datum en locatie

Locatieafbeelding Glasdag 2024

Voor wie?

De Glasdag 2024 is er voor de gehele vlakglasbedrijfskolom, van producenten tot en met montage-, glaszet-, onderhoudsbedrijven. Maar ook de voorschrijvende bouw, opdrachtgevers, corporaties, architecten, adviesbureaus en aannemers, kunnen hier veel inspiratie opdoen rondom de laatste ontwikkelingen in relatie tot ‘Energie besparen met vlakglas’.

Rondleiding

Ga onder leiding van directeur Maarten Rood mee op tour door de unieke fabriek van GSF Glasgroep. Deze rondleiding is onderdeel van het programma.

Sprekers

Zes sprekers geven op de Glasdag antwoord op vragen als:

  • Wat is lowcarbon glass?
  • Hoe zinvol en economisch is het voor woningcorporaties bij een renovatie om binnendeuren, roosters en ook vlakglas te hergebruiken?
  • Welk glasproduct kies je in welke toepassing: HR++ glas, triple glas of is het beter voor vacuümglas te gaan?

En meer! Bekijk hier een overzicht van alle sprekers en hun onderwerpen

Aanmelden voor de Glasdag

Je kunt je hieronder aanmelden voor de Glasdag 2024. Heb je een vraag over jouw aanmelding? Neem dan contact op met marketingbouw@eisma.nl.

Abonneevoordeel

Ben je abonnee van Glas in Beeld of een van de andere Eisma vakbladen?

Regulier ticket

Wil jij meer weten over energie besparen met vlakglas? Meld je dan nu aan!

Leden OnderhoudNL

Ben je lid van OnderhoudNL? Meld je nu aan!

De Glasdag 2024 wordt mede mogelijk gemaakt door:

GSF Groep - Logo
KCG - logo
OnderhoudNL - logo
Vandaglas - logo
Pilkington logo - Glasdag 2024

Glasdag 2024 bij GSF Glasgroep, Almere