
In juni 2022 organiseert Eisma Bouwmedia een GLASDAG. Glas wordt wel het meest innovatieve bouwmateriaal genoemd. Het materiaal ontwikkelt zich razendsnel en de toepassingsgebieden al net zo. Alle reden om in het verlengde van het succes van andere Eisma-evenementen, zoals de Houtdag en de SchildersVakprijs, de markt bij te praten over ‘de passie voor glas’. De organisatie is in handen van het team van Glas in Beeld. De GLASDAG heeft de voorschrijvende bouw (architecten, adviesbureaus, aannemers) als doelgroepen, maar ook voor de glassector zelf belooft het een leerzame dag te worden. De acht sprekers richten zich op het overdragen van kennis over actuele thema’s in relatie tot het innovatieve karakter, de performance en de toepassingen van vlakglas. Kennisoverdracht is doelstelling 1, netwerken doelstelling 2.
Locatie
Voor de locatie van de GLASDAG wordt telkens gezocht naar een project/bouwlocatie waar op een bijzondere wijze glas wordt toegepast of geproduceerd. Voor 2022 is die gevonden in het nieuwe kantoor van AFAS in Leusden. De ingebruikname van dit AFAS Experience Center, met onder meer een glazen dome, was in januari 2022. AFAS-oprichter Ton van der Veldt, geestelijk vader van de nieuwbouw, houdt in de ochtend een presentatie over het ontstaan en de bouw. Ook een rondleiding door dit nieuwe Experience Center maakt deel uit van het programma. Na de lunch volgt het seminar met acht sprekers die de jongste ontwikkelingen op het gebied van vlakglas behandelen. Ze bespreken onder meer de ins en out van het lijmen van glas, dynamisch glas, vacuümglas, mediaglas en geïntegreerd elektriciteit opwekkend glas (BIPV). Ook de gevolgen van BENG voor de (glas)gevel komen aan de orde.
De Glasdag zou oorspronkelijk in 2020 gehouden worden maar werd uitgesteld tot juni 2021. Ook deze editie is nu een jaar verplaatst. De datum in juni 2022 wordt nog definitief vastgelegd. Onderstaande sprekers waren die van het oorspronkelijke programma en zijn voor 2022 onder voorbehoud. U kunt zich desalniettemin reeds inschrijven. De deelnamekosten zijn 195 euro (ex BTW). Voor abonnees op Glas in Beeld of één van de andere uitgaven van Eisma Bouwmedia is elke tweede deelnemer gratis.
Sprekers

Arjan Klem
Senior Engineer Octatube
Pre-engineering, productie en montage AFAS Dome

José Zaman
Directeur Thomsa Glass
Benchmarking dynamisch glas (Halio, Eyerise, Sage en Suntuitive)

Sanmukh Bawa
Technical Director G-Smatt Europe
Mediaglass, the do’s and dont’s

Wout Hoogendoorn
Directeur Si-X
Glasinnovaties – niet schroeven maar lijmen

Roland Valckenborg
Business Developer en Projectmanager SEAC Solar Energy Application Center
De tijd is rijp voor BIPV-glasgevels

ir. R.M.M. (René) van der Loos
Adviseur Energie en Duurzaam bouwen DGMR
De gevolgen van BENG op de (glas)gevel

Anton Peeters
Manager Projects Benelux AGC Flat Glass
Isoleren, van enkel tot triple en vacuümglas

Gerard Loozekoot
Partner UN Studio
Glas meest innovatieve bouwmateriaal
Programma
- 10.00 uur Ontvangst
- 10.30 uur Presentatie AFAS-oprichter Ton van der Veldt
- 12.00 uur Lunch
- 13.00 uur Congres (deel 1)
- 14.30 uur Pauze
- 15.00 uur Congres (deel 2)
- 16.30 uur Netwerkborrel
- 17.30 uur Afsluiting
Ben je abonnee van Glas in Beeld of één van de andere Eisma titels of lid van de Vakgroep GLAS?
Meld je dan hier aan voor de GLASDAG.
Ben je geen abonnee maar wel geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van vlakglas?
Meld je dan hier aan voor de GLASDAG.
Ben je student en geïnteresseerd in de laatste ontwikkelingen op het gebied van vlakglas?
Meld je dan hier aan voor de GLASDAG.