Productnieuws

Belned heeft haar kitten Megaseal Xtra en Megaseal UV 2010 KOMO-gecertificeerd, respectievelijk Komo Keurmerk 33183 en 33182. Megaseal Xtra zit al langer in het assortiment van het bedrijf uit Raamsdonksveer, Megaseal UV 2010 is speciaal in het assortiment opgenomen omdat deze kit ook overschilderbaar is met de nieuwe 2010-verven. Megaseal UV 2010 is een hoogwaardige overschilderbare één-component beglazingskit op basis van een nieuwe generatie MS-Polymeren voor het afdichten van beglazingsvoegen en aansluitvoegen. Het product is vrijwel reukloos en vrij van isocyanaten, siliconen en oplosmiddelen. Na het aanbrengen reageert de kit met het vocht uit de lucht en vormt een duurzaam rubber. In haar productflyer noemt Belned de volgende eigenschappen.

  • Duurzaam elastisch blijvend.
  • Overschilderbaar met zowel watergedragen- als oplosmiddelhoudende verven (alkydhars), ook met de nieuwe 2010-verven. Belned geeft wel aan dat afhankelijk van de samenstelling de verf nog iets in droging vertraagd kan worden en vooraf getest dient te worden.
  • Isocyanaat-, oplosmiddel-, ftalaat-, PVC- en siliconenvrij.
  • Snelle doorharding.
  • UV-, weers-, water-, vocht- en schimmelbestendig.
  • In het algemeen hecht Megaseal UV 2010 ook zonder primer perfect op vele bouwmaterialen, zoals glas en geglazuurde oppervlaktes, email, geanodiseerd aluminium, gelakt hout en diverse kunststoffen, zelfs op vochtige ondergronden (poreuze ondergronden vooraf testen).
  • Vrijwel reukloos.
  • Klasse: G25HM volgens rapport 8125 (SKH 29-04-2008).

De kit kan worden toegepast als topafdichting voor enkel- en isolerend glas, voor het plaatsen van zelfreinigend glas (geldt niet voor de kleur transparant), het afdichten van diverse aansluitvoegen, bijvoorbeeld rondom raam- en deurkozijnen grenzend aan metsel- en betonwerk en het afdichten van aansluitvoegen in sanitaire ruimtes en natte cellen. Als beperking geeft Belned aan dat de kit beperkt overschilderbaar is met high solid verven. Het standaard assortiment bestaat uit de kleuren transparant, wit, grijs, teak en zwart. Verpakking in PE-kokers (dikwandig) van 290 milliliter en in dozen van twintig stuks en ALU worsten van 600 milliliter in dozen van twaalf stuks. Meer informatie: www.belned.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.