Productnieuws

Onder de naam Priva-Lite brengt Saint-Gobain al een jaar of tien schakelbaar glas op de markt. iGlass Europe uit Heerenveen introduceert hier nu onder de naam iGlass een concurrerend product voor.

Met een simpele druk op een schakelaar verandert een transparante glazen wand op slag in een ondoorzichtige muur. Handig voor wie het ene moment in alle openheid wil werken en op het andere moment juist gesteld is op rust en privacy, voor spreek- of behandelkamers en directiekamers of vergaderruimten. Ook particuliere toepassingen zijn denkbaar, bijvoorbeeld in bad- en slaapkamers. Je hoeft er je bed niet voor uit: het kan zelfs met afstandsbediening. Daarnaast, aldus iGlass, kan het schakelbare glas dienen ter vervanging van horizontale of verticale jaloezieën. Het is prijsconcurrerend en bovenal veel gemakkelijker schoon te maken en daardoor hygiënischer.

De metamorfose van glazen deuren of scheidingswanden is mogelijk dankzij een dunne kristalfolie, die tussen twee glasplaten is aangebracht. Door de folie onder stroom te zetten, liggen de kristallen strak in het gelid en wordt het glas volkomen transparant. Het stroomverbruik is met 5W gering. Als er geen stroom is, liggen de kristallen ongeordend en is het glas mat. Zo'n matte glazen wand – met diktes vanaf 8 millimeter – biedt meer dan privacy alleen: het kan bijvoorbeeld ook gebruikt worden als projectiescherm. De folie is ontwikkeld door het Australische bedrijf iGlass, dat de verkooprechten voor Europa onderbracht bij iGlass Europe. Van daaruit wordt de Europese markt bediend en vindt rechtstreeks levering aan de opdrachtgevers plaats. Meer informatie: www.iglass-europe.nl.

2 reacties op “Met iGlass privacy dankzij één druk op de knop

  1. C Luijtze schreef:

    Geachte heer, mevrouw,

    Ik heb kennisgemaakt met dit glas in een vliegtuig. Is dit glas ook te gebruiken als zonwering in een flatgebouw?

    Vriendelijke groeten, Catharina Luijtze

  2. Leon Gorkink schreef:

    Ik vraag mij af wat hier de prijs van is. Installatie en materialen. Graag hoor ik van u.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.