Nieuws

Het gebouw van de hoofdzetel van de BNL-BNP Paribas Group in Rome combineert een innovatief ontwerp met optimaal comfort en welzijn voor de gebruikers van het gebouw. Het twaalf verdiepingen tellende gebouw (met nog eens vier ondergrondse niveaus) van de hand van het Italiaanse bedrijf 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures, is zo ontworpen dat het opgaat in de omliggende stedelijke omgeving. Guardian leverde zonwerend glas voor de gevels.

Het gebouw huisvest meer dan 3.000 werkplekken, een opleidingscentrum, een auditorium, een restaurant, een garage, een fitnesscentrum, een kinderdagverblijf en een terras met panoramisch uitzicht. Dankzij het slimme gebruik van het structurele gelijmde glas oogt het gebouw aantrekkelijk, doordat het zijn omgeving aan alle zijden weerspiegelt en het uiterlijk van het gebouw al naargelang het tijdstip van de dag en de weersomstandigheden wijzigt. Het project is zeer duurzaam waardoor het een klasse A- en LEED Gold-certificatie zal verwerven. In juli 2016 ontving het hoofdkantoor reeds de ‘Plan 2016’-onderscheiding voor beste projectontwikkeling voor kantoorgebruik. Dit in concurrentie met 500 andere projecten van over de hele wereld.

Voor het structurele gelijmde zonwerende glas leverde Guardian Glass vijf verschillende producten uit zijn SunGuard-gamma zonwerend glas. Alle dubbele isolerende beglazingen in het gebouw bestaan uit:

  • een buitenruit van 10 mm dik gehard glas of Guardian ExtraClear-floatglas zonder coating, of één van de verschillende zonwerende Guardian SunGuard-glasproducten,
  • een 16 mm brede tussenruimte gevuld met argon,
  • een binnenruit van 10 mm dik gelaagd, thermisch isolerend Guardian ClimaGuard 1.0-glas.

De verschillende voor de buitenruiten gebruikte Guardian SunGuard-producten zijn:

  • Guardian SunGuard Solar in drie varianten: SunGuard Solar Silver 10, SunGuard Solar Silver 20 en SunGuard Solar Neutral 67 met elk een verschillende mate van lichttransmissie en zontoetreding,
  • Guardian SunGuard High Performance in twee soorten: Guardian SunGuard HP Silver 35/26, met Ug-waarde van 1,2 W/m2K en Guardian SunGuard HP Silver 43/31.

Guardian ClimaGuard 1.0 is toegepast als binnenruit van alle dubbele isolerende beglazingen. Het glas is helder en kleurneutraal. Omwille van de combinatie van transparantie, esthetiek en prestaties koos de architect voor Guardian ExtraClear floatglas voor de buitenruiten.

Foto’s: Luc Boegly / 5+1AA Alfonso Femia Gianluca Peluffo architectures

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.