Nieuws
CAO Vlakglas

Bavelloni, Italiaans producent van glasbewerkingsmachines, heeft de aandelen van Glaston Mexico overgenomen. De acquisitie is een logisch vervolg op de hernieuwde zelfstandigheid van Bavelloni nadat het jarenlang onderdeel was van het Finse, beursgenoteerde concern. Naast de acquisitie heeft Bavelloni ook een nieuwe site in gebruik genomen.

Glaston Mexico, wiens bedrijfsnaam Bavelloni Mexico wordt, is een bedrijf gevestigd in Guadalajara dat gespecialiseerd is in de verkoop en service van Bavelloni-producten en in de verkoop van Glaston HT-machines. Het bedrijf is al meer dan 25 jaar actief en installeert meer dan duizend machines in Mexico en andere Midden-Amerikaanse landen.

De aankoop van de Mexicaanse dochteronderneming vormt een mijlpaal in het strategische plan van Bavelloni, omdat hiermee het directe beheer van zowel commerciële als after-sales activiteiten in een zeer belangrijk deel van de wereld mogelijk wordt. Tegelijkertijd met de overname werd ook een agentuurcontract afgesloten waardoor Bavelloni Mexico de Glaston HT-producten in Mexico en Midden-Amerika kon blijven promoten als officiële agent voor het Finse merk. De samenwerking tussen Glaston en Bavelloni zal ook ongewijzigd doorgaan in Italië, waar Bavelloni de officiële agent van Glaston is, evenals in Brazilië en Singapore, waar Glaston als officiële distributeur van Bavelloni opereert.

Rijke historie

Glaston nam Bavelloni in 2003 over, maar in 2015 kocht een groep managers de aandelen terug. De naam van de onderneming veranderde weer van Glaston Italy SpA in Bavelloni SpA. Bavelloni meldde toen dat de samenwerking met Glaston voor de verkoop van de machines gehandhaafd zou blijven. ‘Glaston and Bavelloni blijven commercieel samenwerken bij het wereldwijd vermarkten van hun producten. We hebben een rijke historie. Na de overname zestien jaar terug is de naam Bavelloni in stand gehouden daar het merk al decennia lang staat voor de hoogste kwaliteit in glasbewerkingsmachines waarvan er tienduizenden over de hele wereld in gebruik zijn. De verzelfstandiging stelt Bavelloni in staat zich meer te focussen op haar ‘core business’ en de strategische plannen ten uitvoer te brengen.’

Tot die plannen behoort ook het weer zelfstandig vermarkten van glasbewerkingsmachines in Noord- en Zuid-Amerika. Bavelloni is vooral bekend van z’n bewerkingscentra en double edgers. In Nederland is GS Technics uit Kerkrade de officieel geautoriseerde servicepartner van Bavelloni.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.