Productnieuws
glaslatschroeven

HECO-Schrauben heeft zijn assortiment uitgebreid met enkele nieuwe scharnier- en glaslatschroeven. De nieuwe HECO-TOPIX glaslatschroeven zijn uitgevoerd in roestvaststaal en hebben een lengte van 60 millimeter. Door de kleine lenskop van 3,5 millimeter met T-Drive verzinken de schroeven mooi in het hout. Beide schroeven hebben een SKH-certificaat.

De glaslatschroeven zijn ontwikkeld voor het vastzetten van grote ramen. In vergelijking met de gebruikelijke spijkers of nieten leveren schroeven volgens HECO een betrouwbaardere en veiligere constructie op. ‘Het vastzetten van glaslatten gaat met de speciale glaslatschroeven aanzienlijk sneller en gemakkelijker. Dankzij de variabele spoed van de schroefdraad ontstaat namelijk een samentrekkend effect, dat de glaslat in één stap tegen de sponning trekt en vastzet. Voorboren is dus niet meer nodig. De spitse punt van de schroef met de freesribben zet de schroef direct vast in het hout en de schroef laat zich dankzij het verloop van de spoed snel indraaien. Bovendien vermindert de kans op het splijten van het hout, waardoor het werken met smalle glaslatten geen problemen oplevert. Omdat de fixatie van de verbinding met de schroefdraad gebeurt, is niet alleen een hogere belasting mogelijk, maar er kan ook volstaan worden met minder montagepunten, waardoor de montage nog sneller verloopt’, aldus HECO dat nog een. voordeel noemt. Volgens HECO hoeft de kleine lenskop van de glaslatschroef geen belasting op te vangen; de kop dient alleen voor de aandrijving. ‘De kleine schroefkop geeft op kleine vlakken een visueel aantrekkelijk schroevenbeeld.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.