Productnieuws
glas tillen

Korte cyclustijden zijn veel voorkomend in de glasindustrie, glasproductie en de logistiek van het materiaal. Als gevolg hiervan kunnen medewerkers bij glas tillen blootgesteld worden aan te vaak repeterende handelingen en te zware lasten. Eurotech brengt met de eT-Lift een hulpmiddel op de markt waarbij deze taken kunnen worden uitgevoerd zonder het gebruik van de eigen fysieke kracht. Het gewicht en de grootte van het glas maakt niet uit: het assortiment bestaat uit apparaten voor belastingen tussen 20 en 250 kilogram.

De Eurotech eT-Lift lifters zijn hef- en positioneerinrichtingen die volgens de Duitse producent geschikt zijn voor bijna elke toepassing. Michael Renger, Sales Manager: ‘Zij vereenvoudigen het werk, ongeacht de hoeveelheid te verplaatsen glazen ruiten, snel, gemakkelijk en flexibel. Dankzij een breed scala aan wisselgereedschap en een uniek mechanisme op elke eT-Lift kan snel tussen lasten worden gewisseld. We combineren bovendien veiligheid met een ergonomisch ontwerp en efficiëntie. De handgrepen van de eT-Lift-serie zijn ook ergonomisch en gevoelig. Ze kunnen met slechts één hand intuïtief worden bediend. Dit stelt de operator in staat om hun andere hand te gebruiken om de lading te begeleiden terwijl deze wordt ingesteld.’ De serie bestaat uit drie modellen: de eT-Lift-mini is een kleine, compacte lifter met een pistoolgreep voor lasten tussen de 20 en 65 kilo. De iets grotere eT-Lift-Eco is er in twee modellen geschikt voor een breed scala aan toepassingen die variëren van 30 tot 250 kilo. Eurotech voor glas tillen biedt zijn lifters individueel aan of als een compleet systeem inclusief bovenkraan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.