Nieuws
Brandveiligheid

Kenniscentrum Glas geeft op 2 en 15 november een workshop over brandwerende beglazing. Recent is NEN 6069: ‘Beproeving en klassering van de brandwerendheid van bouwdelen en bouwproducten’ gewijzigd. Deze wijziging geeft meer duidelijkheid over waar welk type brandwerende beglazing in gevels moet worden toegepast. In de workshop wordt aan de hand van voorbeelden en cases duidelijk gemaakt wat de gewijzigde NEN 6069 in de praktijk betekent.

Alhoewel de regelgeving complex blijft en de interpretatie ervan in de praktijk nog wel eens tot misverstanden leidt, is op basis van de gewijzigde norm beter te bepalen welke classificatie van brandwering in gevels vereist is. De hoogte van de gevel, maar ook de bereikbaarheid voor de brandweer en de aanwezige brandcompartimenten spelen daarbij een belangrijke rol. De workshop is bestemd voor diegenen die verantwoordelijk zijn voor het bepalen en calculeren van brandwerende beglazing. De workshop is gericht op medewerkers met bijvoorbeeld de functie calculator, werkvoorbereider, verkoop binnen-/buitendienst maar ook projectleiders en de directie van glasbedrijven, gevelbouwbedrijven en adviesbureaus. Na een korte introductie van de theoretische achtergrond worden aan de hand van cases voorbeelden uitgewerkt. De workshop is dan ook zeer praktijkgericht. De volgende onderwerpen worden behandeld:

  • Bouwbesluit
  • NEN 6069
  • Brandwerendheid van binnenwanden
  • Brandwering van gevels

De workshop vindt op 2 november plaats in het Fletcher Hotel Beekbergen-Apeldoorn; die op 15 november in het midden van het land. De workshop is van 14 tot 18 uur. De prijs is 295 euro per deelnemer exclusief BTW. Voor leden van Vakgroep GBO en VMRG is het tarief 245 euro per deelnemer exclusief BTW. Voor de bij STOOV aangesloten bedrijven geldt dat deze kosten volledig subsidiabel zijn. Tevens is voor deze workshop de verletregeling van toepassing. Inschrijven kan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.