Productnieuws
brandwerend glas

Het Atrium in het hart van de Amsterdamse de Zuidas wordt getransformeerd. Voor de uitbreiding met twee torens heeft Saint-Gobain Glassolutions in samenwerking met Vetrotech Saint-Gobain Benelux gebogen brandwerend glas ontwikkeld: Contraflam 30 Climaplus Contour.

Het Atrium dateert van 1976 en beschikt met zijn drie groene atria over grote open ruimtes waar zonlicht onbelemmerd naar binnen stroomt. Naar ontwerp van MVSA Architects heeft het gebouw een grondige renovatie ondergaan en een uitbreiding met twee torens gekregen. Met de herontwikkeling van het gebied moet het New Atrium het hart van de Zuidas worden. Het kantoorgebouw beschikt over 39.000 vierkante meter gerenoveerde kantoorruimte en 25.000 vierkante meter nieuwe kantoren. Verder is er 3.000 vierkante meter winkelruimte en parkeerruimte voor 525 auto’s.

Contraflam is brandwerend veiligheidsglas in de EI-klasse. Het brandwerend glas bestaat uit twee of meer bladen veiligheidsglas gelamineerd met een speciale interlayer en voorzien van een hoogwaardige TPS afstandhouder. Bij brand wordt de interlayer geactiveerd en vormt een hitte-isolerend schild dat aan het criterium van de temperatuursisolatie voldoet. De opbouw zorgt voor een beperking van de temperatuurstijging aan de niet brand-zijde. Het speciaal voor het New Atrium ontwikkelde isolatieglas is éénzijdig brandwerend EI30 ef (van buiten naar binnen), geluidswerend, doorvalveilig én, als eerste in zijn soort, gebogen. Het glas is getest bij Efectis en de test kwam uit op 36 minuten (EI). De totaal 27 ruiten Contraflam 30 Climaplus Contour zijn geplaatst door gevelbouwer Alkondor.

Lees alles over brandwerend glas in de jongste uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.