Nieuws
isolatieglas

Scheuten Projects heeft afgelopen week een nieuwe, eigen productielijn in zijn fabriek in Venlo geopend voor de fabricage van isolatieglas voor projecten. Daarmee is vanaf nu alle hoogwaardige glasbewerking samen onder één dak en in één hand: lamineren, harden, zeefdrukken en andere designmogelijkheden, BIPV, en vanaf nu dus ook de productie van isolatieglas voor (inter)nationale projecten.

Scheuten Projects divisiedirecteur Heiko Probst (foto) licht toe: ‘Voorheen vond de productie van het isolatieglas voor projecten in Venlo nog plaats in samenwerking met onze zusterdivisie. Door het aantrekken van de bouw- en glasmarkt wordt die capaciteit echter steeds krapper. Met onze eigen nieuwe isolatieglasproductielijn zijn we nu aantoonbaar flexibeler en kunnen we de productie processen in beide fabrieken optimaliseren. Een professioneel ‘all-in turnkey’ projectenbedrijf in Venlo zal onder verkoopleiding van Joep Kwantes met advies, verkoop en projectmanagement in één hand voor onze projectklanten opereren. Hiervan profiteren onze klanten wereldwijd.’

Het vergroot bovendien voor Scheuten als bedrijf de flexibiliteit voor de productie van isolatieglas. ‘Mocht het nodig zijn kunnen we nog steeds de capaciteiten van onze zusterdivisies benutten, en vice versa. Gezien de huidige groei in de bouw in Nederland en in de landen om ons heen is dit daarom ook een waardevolle uitbreiding voor Scheuten als geheel’, besluit Probst. Scheuten Projects levert voor projecten zowel tweevoudig als drievoudig isolatieglas tot en met jumboformaat (6 x 3,21 m, 68 mm pakketdikte en 1.750 kg gewicht per stuk). Scheuten Projects heeft vestigingen en productielocaties in Venlo (Scheuten), Bretten (BGT Bischoff Glastechnik AG) en Waghäusel (SITEC Produktions) en beschikt verder over onder andere zes ovens voor gehard glas, vijf zeefdruklijnen, vijf productielijnen voor gelaagd glas en zes autoclaven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.