Nieuws
glasstec

Glasfabrikant Guardian Glass heeft haar deelname aan de Glasstec in oktober in Düsseldorf geannuleerd. Producent van raam-, deur- en gevelsystemen Schüco gaat nog een stap verder en geeft nu al aan niet deel te nemen aan de vakbeurs BAU, volgend jaar januari in München.

De annulering van Guardian is ‘in het licht van de huidige pandemie van het corona-virus en in overeenstemming met de focus op de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en toeleveranciers’. In plaats daarvan zal het bedrijf prioriteit geven aan ‘een snelle en succesvolle hervatting van het bedrijfsleven, evenals de versnelling van zijn eigen digitale transformatie’. Glasstec 2020 vindt plaats van 20 tot 23 oktober. In een interview met Glas in Beeld was Glasstec-directeur Birgit Horn in april nog optimistisch over het doorgaan van de beurs en de veiligheid van deelnemers en bezoekers.

Digitaal Guardian portfolio

‘Onze beslissing om niet deel te nemen aan het evenement van dit jaar is niet lichtvaardig genomen, maar doen we met het oog op de gezondheid en veiligheid van onze werknemers en klanten, met respect voor de huidige zakelijke omgeving’, zegt Kevin Baird, president en CEO van Guardian Glass. ‘Dit zijn uitdagende tijden voor iedereen en het heeft ons allemaal gevraagd anders te denken over hoe we zakendoen. We willen voortbouwen op dit momentum van noodzakelijke innovatie en nieuwe manieren ontwikkelen om onze klanten en andere voorkeurspartners te ondersteunen door middel van verbeterde digitale tools en samenwerking.’ Recente digitale initiatieven van Guardian zijn online workshops voor architectonisch glas die momenteel in heel Europa plaatsvinden en gepland staan voor de Verenigde Staten en andere regio’s. Ook zal het bedrijf doorgaan met het uitbouwen van zijn digitale productportfolio.

Schüco vreest voortduren pandemie

Schüco vreest dat de corona-pandemie zelfs begin 2021 geen ordelijke beursaanwezigheid zal garanderen. Schüco exposeert al tientallen jaren op BAU in München, vakbeurs voor architectuur, materialen en systemen. ‘Maar de wereld bevindt zich in een ongekende uitzonderlijke situatie’, zo licht het bedrijf haar besluit toe. ‘Of dit in januari 2021 een beursoptreden mogelijk maakt, kan vandaag niet met voldoende zekerheid worden beantwoord. Daarom besluiten we “met een zwaar hart” af te zien van deelname.’ De vroege beslissing creëert ook ruimte voor projecten en onderwerpen waarmee Schüco zijn wereldwijde partnerbedrijven actief wil ondersteunen in de crisis en daarna.’ Wat dit exact inhoud geeft het bedrijf niet aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.