Nieuws
Provinciehuis Antwerpen met drievoudig Cool-lite SKN076 Diamant glas. Foto: Dirk Verwoerd │ Lighthouse Productions

GLASSOLUTIONS Saint-Gobain is per 1 november overgenomen door de Duitse, niet glasgerelateerde investeerder Aequita SE. Het bedrijf uit Soest gaat zelfstandig verder onder de naam GLASSOLUTIONS maar blijft wel alleen de producten van het voormalige moederbedrijf toepassen. Meer daadkracht is de belangrijkste reden voor de verzelfstandiging.

AEQUITA is een industriële holding company in München die investeert met de fondsen van een Duitse familie. In een brief aan relaties geeft GLASSOLUTIONS aan dat dit gebeurt met een duidelijke lange termijn visie. ‘Om die reden zoekt AEQUITA naar verborgen opportuniteiten in Europa met een duurzaam groeipotentieel’. AEQUITA heeft vijftien jaar ervaring en meer dan dertig bedrijven overgenomen en verder ontwikkeld.

Driemanschap krijgt de leiding

GLASSOLUTIONS komt onder leiding van een driemanschap: Rutger Hooghoed wordt commercieel directeur, Jeroen Wildekamp financieel directeur en Danny Meppelink directeur Supply Chain & Productie. Hooghoed over de redenen van de verzelfstandiging: ‘Als onderdeel van een groot wereldwijd actief concern ben je nu eenmaal gebonden aan soms wat langere procedures. Dat kan ten koste gaan van je daad- en slagkracht. Nu we op eigen benen staan kunnen we sneller en flexibeler inspelen op de wensen van onze klanten. Die ruimte krijgen we ook van AEQUITA. Het is een investeringsmaatschappij met veel ervaring in dergelijke verzelfstandigingen en weet dat je het meeste succes hebt wanneer je het ondernemerschap dicht bij de werkvloer laat.’ Voor opdrachtgevers verandert er volgens Hooghoed dan ook niets: GLASSOLUTIONS blijft gewoon de glasproducten van Saint-Gobain vertegenwoordigen. ‘Dat is ons belangrijk onderscheidend vermogen. We vinden het onverkoopbaar aan onze afnemers om de ene dag een 70/30 van de ene fabrikant en de volgende dag een 60/40 van de andere fabrikant aan te prijzen. Wij vertegenwoordigen het glas van Saint-Gobain en passen dat met trots toe.’

1 reactie op “GLASSOLUTIONS los van Saint-Gobain zelfstandig verder

  1. J.J. NIEKERK schreef:

    Ik heb op 23/02 een mail gestuurd naar glassinfo.nl@saint-gobain.com maar geen reactie; ook een telefoonnummer niet te vinden. Gaat om SGG CLIMATOP XN ECOTEC en CLIMAPLUS XN waarvan ik graag het ca gewicht per m2 wil weten, de levertijd, uw dealers in/om Breda en of er een kogelwerende ruit Vetrotech in verband met extra veiligheid tegen overval kan worden opgenomen. Tenslotte graag een showroomadres en het toezenden van 3 brochures SGG Climatop XN Ecotec aangezien de website afdrukken niet duidelijk zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.