Nieuws
personeelstekort

Scheuten lanceert de site ‘werken-bij-scheuten’ die zich volledig richt op het werven van personeel. ‘De bouwbranche draait op volle toeren en dat is te merken aan het almaar stijgende personeelstekort. Het is daarom belangrijk jezelf als bedrijf en potentiële werkgever goed te presenteren. Onbekend maakt immers onbemind’, motiveert Scheuten de start van de site voor arbeidsmarktcommunicatie. Kees-Jan van den Brink, HRM Manager van Scheuten: ‘Toen ik anderhalf jaar geleden bij Scheuten begon, hadden we nog geen handvol vacatures. Inmiddels zoeken we op alle locaties dringend meer productiemedewerkers en hebben daarnaast meer dan tien procedures voor andere vacatures lopen, nog afgezien van stageplaatsen die we aanbieden. Wij groeien heel snel en hebben steeds meer personeel nodig, vooral voor en vanwege doorstroom binnen het bedrijf. Daarom hebben we nu deze website gelanceerd.’

De website maakt een verschil tussen ‘reguliere’ vacatures en stageplaatsen, maar gaat vooral in op Scheuten als werkgever. ‘Het gaat niet alleen over wat we doen, maar vooral ook over wie we zijn, wat wij bieden en natuurlijk ook over wat we van sollicitanten verwachten. Je kunt daar op de corporate website een hoekje voor inrichten, zoals veel bedrijven dat doen. Maar dan hangt het er maar een beetje bij met enkele vage kreten, zoals “informele cultuur” en “uitstekende arbeidsvoorwaarden”. Maar wat dat precies inhoudt, blijft onduidelijk’, vervolgt Van den Brink. ‘Waar de corporate Scheuten website vooral een commerciële functie heeft en houdt, kunnen we ons met de ‘werken-bij-scheuten’ website nu volledig en gedetailleerd presenteren gericht op potentiële werknemers – ook door de manier waarop we vacatures aanbieden en door het sollicitatieproces zelf te professionaliseren.’ De website is er vooralsnog alleen in het Nederlands. Een aangepaste Duitse versie volgt later.

Een kleine inventarisatie onder andere grote werkgevers in de glassector maakt duidelijk dat er in de sector over de gehele linie personeelstekort is, zowel ‘binnen’ als buiten’. Er is vraag naar onder meer glaszetters, productie- en magazijnmedewerkers en accountmanagers. Klik op de link voor de vacatures per bedrijf: Pilkington, Saint-Gobain, Glassolutions, CURA Glass.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.