Productnieuws
PV-gevels
EnergyWall. Foto: Bram Saeys

Steeds vaker worden zonnepanelen in gevels geïntegreerd. Probleem is dat dergelijke PV-gevels vaak als lelijk worden ervaren. Met EnergyWall is dit in de toekomst mogelijk geen bezwaar meer. Het product kan in alle kleuren en maten geleverd worden. Maar er zijn meer ontwikkelingen: op de campus van de KU Leuven onderzoeken Vlaamse en Nederlandse wetenschappers en twee glas- en aluminiumbedrijven de potentie van ramen die uitgerust zijn met zonnecellen.

Beide initiatieven maken deel uit van het Europese innovatieproject PV OpMaat in het kader van het Samenwerkingsprogramma Interreg Vlaanderen – Nederland. Dit programma wordt financieel ondersteund door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, de provincies Noord-Brabant, Vlaams Brabant, Vlaams en Nederlands Limburg, het Nederlands ministerie van Economische Zaken, en het ministerie van Noordrijn-Westfalen. Nog dit jaar worden van beide PV-gevels resultaten verwacht.

Lees meer over dit onderwerp in de jongste uitgave van Glas in Beeld. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.