Nieuws
Glas Award
Foto: Ossip van Duivenbode voor EPO

In Rijswijk is eind juni het nieuwe kantoor van het European Patent Office (EPO) geopend door koning Willem Alexander. De slanke kantoortoren valt op door z’n enorme glasgevels aan beide zijden voor het gebouw. Deze enorme dubbele vliesgevels maken het gebouw transparant en weerspiegelen de Hollandse luchten. Het toegepaste gevelsysteem is van Schuco, AKS deed de montage en het glas is van Saint-Gobain. Een speciale coating op het glas van de tweede huid koppelt een verhoogde buitenlichtreflectie aan een heldere kleurweergave en natuurlijke ventilatie tussen de twee gevels voorkomt opwarming van het gebouw.

De ontwerpers van het nieuwe EPO-kantoor, de Franse architect Jean Nouvel (Ateliers Jean Nouvel, Parijs) en de Nederlandse architect Diederik Dam (Dam & Partners Architecten, Amsterdam), wilden een gebouw waar je ‘s nachts dwars doorheen kunt kijken, maar dat overdag zijn omgeving weerspiegelt. Daarin zijn ze geslaagd. Het nieuwe hoofdkantoor is een enorme glazen schijf van 156 meter lang, 107 meter hoog en 25 meter diep. De lengte- en hoogtematen gelden ook voor de glasgevels.

Lees alles over het nieuwe EPO en de grootste glasgevel in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die volgende week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.