Nieuws
Guus Boekhoudt

Guardian Glass investeert dit jaar meer in haar Europese faciliteiten dan ooit te voren. Zo bouwt het Amerikaanse concern momenteel een tweede, 1000 tons float- en coatinglijn in Polen. In Hongarije komt een nieuwe lamineerlijn, naast ‘standaard’ PVB ook voor gekleurd en akoestisch gelaagd glas, en in Spanje en Luxemburg wordt de lamineercapaciteit vergroot. Guus Boekhoudt is Vice President van Guardian Glass Europe en Managing Director van Guardian Europe Sarl. De Appingendammer is trots leiding te mogen geven aan circa 4.000 ‘keihard werkende medewerkers’ in Europa en Rusland. ‘We verkopen geen glas maar daglicht.’

Guus Boekhoudt genoot zijn opleiding aan de HTS en Universiteit in Groningen waar hij zijn bachelor en master in Chemische Engineering behaalde. Hij startte zijn loopbaan in 1991 bij Exxon Chemical in Rotterdam en Brussel en maakte in 1996 de overstap naar GE Plastics in Bergen op Zoom. In 2011 werd hij Vice President en General Manager bij TE Automation & Control om drie jaar later, eind 2014, de overstap naar Guardian te maken. Daar is Boekhoudt medeverantwoordelijk voor ruim één miljard omzet en het functioneren van Guardians tien floatfabrieken en vijftien distributiecentra in Europa.

Lees het volledige interview met Guus Boekhoudt in de nieuwe uitgave van Glas in Beeld die deze week verschijnt. Nog geen abonnee? Vraag hier een proefexemplaar op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.