Nieuws
Zonwerend glas

Guardian Glass introduceert een nieuw type zonwerend glas met zogenaamde ‘double silver coating’. Guardian SunGuard SuperNeutral (SN) 63 heeft een grijze, neutrale uitstraling en combineert een lichttransmissie (Tl) van 63 procent en een thermische isolatie (Ug) van 1,0 W/m2K met een zonwering van 33 procent. De waarden zijn voor dubbelglas. Voor drievoudig glas zijn ze respectievelijk Tl = 56%, Ug = 0,5 W/m2K en g-waarde = 30% Het glas heeft voor dubbel- en drievoudig glas respectievelijk een buitenreflectie van 12 en 14 procent en een binnenreflectie van respectievelijk 16 en 19 procent*.

Nicolas Gouzou, productmanager bij Guardian Glass Europe legt waarom het zonwerend glas in de ogen van Guardian voldoet aan de huidige trends in archiectuur: ‘In het interieur heeft de kleur grijs zijn sombere en deprimerende imago al lang geleden van zich afgeschud. Woningen, kantoren en openbare gebouwen worden nu ingericht met modieus grijs, een kleur die uiterst veelzijdig is. Ontwerpprojecten voor gevelbeglazing in Europa volgen dezelfde trend. Architecten opteren steeds minder voor glasgevels met een groenachtig uitzicht en kiezen steeds meer voor glasoplossingen met een neutraal-grijze uitstraling, waardoor het gebouw een subtielere en elegantere indruk maakt.’ SunGuard SN 63 is verkrijgbaar in twee versies; voor gelamineerd en hardbare toepassing. Guardian Glass presenteert het glas tijdens de Glasstec die van 23 tot en met 26 oktober plaatsvindt in Düsseldorf (stand 10/24).

* De vermelde prestatiewaarden gelden voor dubbele isolerende beglazing van 6 mm SunGuard SN63 (coating op oppervlak # 2) – 16 mm spouw 90% argon – 4 mm float en driedubbele beglazing van 8 mm SunGuard SN63 (coating op oppervlak # 2) – 16 mm spouw 90% argon – 4 mm float – 16 mm spouw 90% argon – ClimaGuard Premium2 44.2 (coating op oppervlak # 5).

1 reactie op “Zonwerend glas: Guardian introduceert SunGuard SuperNeutral

  1. omovies.org schreef:

    Ι like readіng a poѕt that can make people think. Aⅼso, many thanks for
    allⲟwing me to cⲟmment! https://omovies.org/movie/5229/the-hustler-of-muscle-beach-1980-hd-720p-full-movie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.