Productnieuws

Na Contraflam (Lite) Screenline, brandwerend glas met zonwering, brengt Vetrotech Saint-Gobain uit Nederweert nu ook Vetroflam Screenline Climaplus op de markt, gecoat brandwerend glas met zonwering geïntegreerd in het isolatieglas. Contraflam is brandwerend glas dat opschuimt bij brand en zo een ondoordringbare laag vormt. Vetroflam heeft dezelfde functie, echter dit is 6 millimeter glas zonder tussenlaag. Het glas met zonwering is eenzijdig 30 minuten brandwerend met de classificaties E30 (stabiliteit) en EW30 (stabiliteit en stralingsbeperking). De pakketdikte is minimaal 36 millimeter; de spouwbreedte is 24 of 27 millimeter. De maximale maat is 1.056 x 1.656 millimeter.

Gebouwen worden steeds vaker voor multifunctionele doeleinden ontworpen en gebruikt. De gevel maakt daar een belangrijk deel van uit. Door het glas te voorzien van zonwerend lamellen worden naast brand- en letselveiligheid (klasse 1C1) ook zonwering en privacy aan de functies van het glas toegevoegd. Belangrijkste voordelen: hygiënisch en onderhoudsvrij, gebruiksgemak, privacy en design en veiligheid. Doordat de lamellen in het isolatiepakket geïntegreerd zijn, kunnen deze niet beschadigen en aangetast worden door stof, vuil en vocht. De zonwering is zelf regelen, handmatig of met afstandsbediening. De lamellen zijn kantelbaar en volledig op te trekken en in meerdere kleuren leverbaar. Contraflam (Lite) Screenline en Vetroflam Screenline Climaplus zijn getest in aluminium, houten en stalen kozijnen in de classificaties EW30/EW60/EI30 en EI60.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.