Productnieuws

Guardian Glass heeft een in glas geïntegreerde blinderingsoplossing voor ramen en deuren geïntroduceerd op de Glasstec. De fabrikant uit Luxemburg is voornemens een fabriek in Europa te bouwen om de dynamische blindering, waar nog geen naam voor is, naar verwachting eind 2019 te lanceren.De gepatenteerde oplossing wijkt af van beschikbare producten voor het blinderen van ramen, zoals lamellen tussen glas en het gebruik van schakelbare folie. De dynamische blindering, een opgerolde folie, wordt in enkele seconden geactiveerd door een kleine hoeveelheid elektriciteit door een geleidende laag te laten stromen, waardoor een elektrostatische aantrekkingskracht tussen de flinterdunne blindering en het glasoppervlak ontstaat. De technologie werkt zonder mechanische onderdelen, vraagt weinig capaciteit en kan dus op een batterij werken. Het opladen op zonne-energie is in ontwikkeling.

De dynamische blindering van Guardian is bestemd voor toepassing in woningen zal eerst in een volledig verduisterende versie beschikbaar zijn, gevolgd door regelbare versies voor privacy en verblinding tegen de zon. Net als lamellen tussen glas is de oplossing volledig geïntegreerd in dubbele of driedubbele isolerende beglazing en daardoor onderhoudsvriendelijk. De blindering kan worden geactiveerd met een handmatige schakelaar, afstandsbediening of via aangesloten smarthome technologieën. Daarnaast kan het product met een automatische regeling zodanig worden ingesteld dat het reageert op veranderingen van het buitenlicht of de temperatuur. De blindering kan ook worden aangepast aan glas met onregelmatige vormen in ramen en deuren. De verduisteringsversie werd in Düsseldorf getoond in een film- en presentatieruimte in het hart van de Guardian stand.

Sheldon Davis, vice-voorzitter van wetenschap, technologie en innovatie bij Guardian Glass, legt uit: ‘Deze oplossing van Guardian is werkelijk baanbrekend op het vlak van glasinnovatie: de technologie is nieuw en uniek op de glasmarkt nieuwe blinderingsoplossing is kostenefficiënt in vergelijking met andere geïntegreerde producten, heeft een laag stroomverbruik en biedt een zeer lage zontoetreding bij gebruik. Wij zien een enorm potentieel voor deze oplossing, in de eerste plaats in woningen voor ramen, deuren, privacyglas voor bad- en slaapkamers, glazen koepels en toegangsdeuren, maar ook in commerciële toepassingen. Wat even belangrijk is, is dat onze klanten met deze oplossing nog steeds aan alle desbetreffende bouw- en energievoorschriften voor glastoepassingen kunnen voldoen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.