Productnieuws

De gekleurde verbindingsbrug van het Prinses Máxima Centrum heeft de Vanceva World of Color Award 2018 in de categorie exterieur gewonnen. De brug bestaat uit circa 650 verschillende gekleurde glaspanelen. Het glas is door Thiele Glas Werk uit Duitsland gelamineerd met in totaal vijftien gekleurde PVB’s van Vanceva in verschillende combinaties. De brug is in 2016 gebouwd, bevindt zich op een hoogte van 5 meter en heeft een lengte van 160 meter. De glazen oppervlakte telt 1.258 vierkante meter. De speelse en levendige manier waarop de brug het Prinses Máxima Centrum en het Wilhelmina Kinderziekenhuis met elkaar verbindt heeft de jury overtuigd.

De door LIAG architecten en bouwadviseurs ontworpen verbindingsbrug meandert tussen de tweede verdieping van het Prinses Máxima Centrum en het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De verbindingsbrug fungeert niet alleen als een schakel tussen de operatiekamers in het ziekenhuis en de zorgafdelingen in het kinderoncologisch centrum, maar maakt ook buizenpost tussen de laboratoria van beide instellingen mogelijk. Zo kunnen zij optimaal gebruikmaken van elkaars faciliteiten.

Op weg naar een operatie worden de kinderen door deze verbindingsbrug vervoerd. Dit is een bijzondere belevenis: ze zijn getuige van een betoverend kleurenspel. De staalconstructie is nauwelijks zichtbaar. Het interieur heeft een lichte afwerking. Door deze uitvoering is de ervaring maximaal. De patiënten gaan als het ware door een regenboog heen. De meanderende vorm is bewust gekozen voor de verbindingsbrug. De te overbruggen afstand lijkt daardoor kleiner. Het geeft de brug tezamen met de aanwezigheid van de gekleurde glaspanelen een menselijke maat en een ritme mee. Storende elementen, zoals installaties, zijn in de staalconstructie weggewerkt. De verbindingsbrug, die onder meer over een trambaan loopt, wordt door een minimaal aantal, slanke pijlers ondersteund. Op deze wijze worden de verkeersstromen nauwelijks gehinderd.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.