Nieuws
VELUX-Group

Het Deense VELUX en de Amsterdamse investeringsmaatschappij Egeria hebben overeenstemming bereikt over de verkoop van JET-Group aan de VELUX Group. De overname van JET-Group, in Europa marktleider in industriële dakraamsystemen, past in de groeistrategie van de VELUX Group en haar ambitie om de activiteiten in daglichtoplossingen voor de utiliteitsbouw uit te breiden. VELUX modulaire lichtstraten zijn vooral sterk vertegenwoordigd in het segment van de architectonische beglazing terwijl JET een leidende marktpositie heeft in de markt voor industriële platte daken. De overname van JET-Group is na de koop van de Amerikaanse dakraamfabrikant Wasco Products in april de tweede acquisitie van de VELUX Group dit jaar. De overeenkomst met Egeria was onder voorbehoud van goedkeuring door Duitse en Oostenrijkse mededingingsautoriteiten, maar die is er nu.

De VELUX Group is al meer dan 75 jaar marktleider in dakramen voor particuliere toepassingen. Met de lancering van de VELUX modulaire lichtstraten (VMS) in 2012 heeft het bedrijf een eerste stap gezet in de utiliteitsbouw. De VELUX Group heeft inmiddels de ambitie om door organische groei en overnames een leidende positie te verwerven in de non-residentiele markt. ‘De gesprekken met Egeria en JET-Group waren zeer positief en het werd snel duidelijk dat zowel de ambities als de cultuur van JET-Group en ons bedrijf goed bij elkaar aansluiten. Met de overname van JET-Group zullen we onze positie op de markt voor commerciële toepassingen in verscheidene Europese landen verstevigen en onze productportfolio op de Europese markt uitbreiden’, aldus David Briggs, CEO van VELUX. ‘We zien ernaar uit onderdeel te worden van de VELUX Group, waarbij we veel kansen zien om te groeien en onze Europese activiteiten uit te breiden. Dit biedt voordelen voor zowel onze klanten als onze medewerkers’, aldus Ralf Dahmer, CEO van de JET-Group.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.