Nieuws
zonne-energie

Op dinsdagmiddag 4 december organiseert NEN een informatiebijeenkomst over zonnepanelen en de norm NEN 7250 die hierover gaat. Alweer meer dan 25 jaar worden zonnepanelen geplaatst op Nederlandse daken. Vooral de laatste jaren neemt het aantal geïnstalleerde panelen substantieel toe. Met de gestelde doelen rondom het beperken van CO2 uitstoot zal dit aantal steeds verder toenemen. Een technisch verantwoorde installatie van zonne-energiesystemen wordt daarom alleen maar belangrijker.

De norm NEN 7250 voorziet al langere tijd in technische eisen en bepalingsmethoden voor de bouwkundige aspecten van de montage van zonne-energiesystemen in de gebouwschil van een bouwwerk. Dit geldt voor zowel inbouw- als opbouwsystemen van zonnepanelen. Een deel van deze middag bestaat uit een inhoudelijke uitleg over de norm, waarbij ook aandacht zal zijn voor de juridische context ervan. Daarnaast is er ook behoefte aan het verkrijgen van input vanuit de deelnemers. Momenteel wordt er namelijk een project opgestart om de norm op onderdelen te herzien en uit te breiden. Hiervoor zijn al diverse onderwerpen gedefinieerd maar wordt ook graag de input vanuit marktpartijen meegenomen.

De bijeenkomst is bestemd voor leveranciers en installateurs van zonne-energiesystemen, gebouweigenaren (woningbouwverenigingen, vastgoedeigenaren) en aannemers. Aanmelden kan via NEN Evenementen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.