Nieuws
3D GLASS

‘Waar gaat grote architectuur over? Het gaat over vrijheid. Vormvrijheid met gedurfde visies. Vrijheid om te vormen in glas.’ Op deze wijze introduceerde PressGlass tijdens de afgelopen BAU in München haar 3D GLASS, ‘vrij’ gebogen glas voor toepassing in gevels.

De productie van 3D GLASS gebeurt met een gepatenteerde technologie die te vergelijken is met chemisch versterken, waarmee glas driedimensionaal wordt vervormd. ‘Het glas geeft door de thermische vervorming architecten volledige vormvrijheid in gevels’, aldus PressGlass.

STERKTE EN STIJFHEID

De chemische versterking verbetert de sterkte en stijfheid van het glas en biedt daarmee constructieve mogelijkheden. 3D GLASS kan als isolerend dubbelglas maar ook drievoudig worden uitgevoerd. Het glas kan bovendien worden gelamineerd en ‘point-fixed’ worden bevestigd als buitengevel en als tweede huidgevel. Ook kan het glas van een zeefdruk worden voorzien, zowel om esthetische redenen als voor reductie van het zonlicht. Naast esthetische voordelen heeft het gebruik van het glas ook technische en functionele voordelen. Het onregelmatige en kromlijnige oppervlak van gevels met 3D GLASS verbetert volgens PressGlass de akoestische isolatie van gebouwen dankzij een betere verspreiding van de geluidsgolven. Het effect kan worden versterkt wanneer 3D GLASS wordt gebruikt als een tweede huid. De mate van verbetering van de akoestische isolatie hangt af van de vorm van het glas.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.