Nieuws
Bavelloni

Bavelloni heeft de aandelen van Glaston Tools overgenomen. Daarmee is naast Bavelloni zelf, een historische naam op het gebied van glasbewerkingsmachines, ook de gereedschapsproductie weer terug in Italiaanse handen. Het Finse Glaston Corporation, marktleider op het gebied van warmtebehandelende technologieën voor glas en beursgenoteerd aan de Helsinki Stock Exchange, nam Bavelloni in 2003 over. Maar het Fins-Italiaanse tandem bracht niet het succes wat was verwacht en in 2015 kocht een groep managers de aandelen terug. De naam van de onderneming veranderde weer van Glaston Italy in Bavelloni. In 2017 nam Bavelloni de activiteiten van Glaston America op het gebied van glasbewerking in de VS over en ook deze recente acquisitie van Glaston Tools is een logisch vervolg op de hernieuwde zelfstandigheid.

Glaston Tools, gevestigd in het Noorditaliaanse Bregnano (CO), is gespecialiseerd in de productie en verkoop van gereedschappen voor de bewerking van vlakglas en natuursteen. Het bedrijf is OEM leverancier van gereedschappen voor alle Bavelloni machines, heeft een personeelsbestand van 39 mensen en behaalde in 2017 een omzet van circa 5 miljoen euro. De firmanaam is gewijzigd in Bavelloni Tools. Glaston en Bavelloni zullen hun partnerschap in de toolbusiness voortzetten door middel van distributieovereenkomsten met de Glaston-vestigingen in Mexico, Singapore en Brazilië.

In de Benelux en DACH landen blijft Febac Europe, in nauwe samenwerking met GS Technics, de officiële leverancier van gereedschappen voor alle Bavelloni machines en het belangrijkste verkoopkanaal van Bavelloni Tools in dit gebied. 

Febac uit Echt is een in 2007 door Huub Naus opgericht bedrijf, gespecialiseerd in gereedschappen voor de glasbewerking bestemd voor eindgebruikers en de tussenhandel wereldwijd. Naus is sinds 1984 werkzaam in de glassector, hij werkte onder meer bij het toenmalige Bavelloni Nederland, en is voormalig redactieraadlid van Glas in Beeld. ’Febac was aanvankelijk handelsmaatschappij voor machines, gereedschappen en toebehoren voor de glasbewerkende industrie. Sinds onze specialisatie in tools gaan de zaken voorspoedig. Nederland is voor ons echter een beperkt gebied; circa 80 procent van onze omzet komt uit het buitenland. Onze webshop wordt in de markt zeer gewaardeerd als naslagwerk en zoekmachine. De machinehandel hebben we inmiddels ondergebracht in Glana Technics, een joint-venture met GS Technics. Dat zijn de mannen van de vroegere technische afdeling van Bavelloni in Hoensbroek. Glana Technics vertegenwoordigt een groeiend aantal Italiaanse machinemerken, waaronder Bavelloni, Macotec, Schiavo en Pezza. Zo hebben we met Febac, Glana en GS Technics drie elkaar versterkende bedrijven waarmee we de markt optimaal kunnen bedienen’, aldus Naus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.