Nieuws
Scheuten

Scheuten verbaast zich over de grote aandacht voor inbraakwering in de media waarbij volledig voorbij wordt gegaan op het meest kwetsbare bouwdeel: glas. Daarom is er nu de nieuwe consumentenwebsite Stopinbraak.nu van Scheuten, met tips, feiten en fabels over inbraakpreventie. ‘Uiteraard mét uitgebreide aandacht voor inbraakwerend glas, een onmisbare schakel in goede inbraakpreventie’, aldus Scheuten.

Overheidscampagnes als ‘Maak-het-ze-niet-te-makkelijk’ en keurmerken als Politie Keurmerk Veilig Wonen besteden volop aandacht aan inbraakwering, maar nergens wordt ook maar één woord gesproken over inbraakwerend glas. Ruud Geerlings, CCO van de Scheuten Groep, legt uit: ‘In de glasbranche worden normen en richtlijnen alsmaar aangescherpt. Nog maar niet zo heel lang geleden konden huizen gewoon met enkel glas worden gebouwd. Tegenwoordig moeten twee- en drievoudig isolatieglas met isolerende gassen en extra isolerende Low-E coatings gebruikt worden om de isolatiewaarde en daarmee gepaard gaande energiebesparing te verhogen. Eenzelfde ontwikkeling zien we in de wet- en regelgeving rond veiligheidsbeglazing. Gehard en gelaagd glas worden steeds meer gevraagd, omdat het veiligheidsaspect door NEN 2608, NEN 3569 en het Bouwbesluit inmiddels zover doorontwikkeld is, dat veiligheidsrisico’s met glas zoveel mogelijk verbannen moeten worden. Prima ontwikkelingen natuurlijk. Maar voor inbraakpreventie is er niets geregeld. Standaard tweevoudig isolatieglas in je huis, maar wel het hang- en sluitwerk in orde? Géén probleem voor een PKVW-politiekeurmerk. Zelfs onze eigen overheid, die heel erg actief is met diverse voorlichtingscampagnes op het gebied van inbraakpreventie, rept met geen woord over inbraakwerend glas in hun adviezen. Dat is toch apart?’ Geerlings geeft aan dat je met een steen of een koevoet zo door standaard isolatieglas heen bent, zoals hij ook zelf thuis heeft moeten ervaren. ‘Het maakt wellicht wat herrie, maar wie is er tegenwoordig nog overdag thuis om het te horen? En als de politie eindelijk aankomt, dan is de inbreker natuurlijk allang gevlogen met jouw spullen. Daar sta je dan met je stevig hang- en sluitwerk en je keurmerk.’

Veiligheid is hot

Om de schijnveiligheid aan te kaarten, die in stand wordt gehouden door de zwakste schakel niet inbraakwerend te maken, heeft Scheuten de website Stopinbraak.nu opgezet, die bedoeld is voor eindgebruikers, zoals consumenten. Geerlings: ‘We laten als glasbranche hier echt nog te veel liggen, want inbraakwerende maatregelen zijn inmiddels “big business”. Zeker in de huidige tijd waar het onveiligheidsgevoel van mensen wordt aangewakkerd door toenemende berichtgeving over bijvoorbeeld criminaliteit, aanslagen, terreur en vluchtelingen. Ook al is dat niet altijd terecht en laten de cijfers een ander plaatje zien, de maatschappelijke discussie zegt wat anders.’

Stopinbraak.nu label

Alleen inbraakbelemmerend glas volstaat volgens Scheuten niet. Om die reden informeert Stopinbraak.nu ook over andere inbraakpreventietips inclusief achtergrondinformatie, feiten en fabels. Consumenten kunnen via een deelnemend netwerk van glasbedrijven een offerte en meer informatie aanvragen over inbraakwerend glas en andere preventieve maatregelen. Wanneer ze via Stopinbraak.nu Multisafe inbraakwerend glas hebben gekregen, veiligheidsglas van Scheuten, kunnen ze daarvoor via de website gratis inbreker afschrikkende raamstickers en een certificaat aanvragen. Stopinbraak.nu wordt gepromoot via een uitgebreide Adwords campagne en is ook actief op diverse social mediakanalen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.