Nieuws
Drievoudig glas

Een Spaans architectenbureau heeft een drijvende woning ontworpen met een gevel van drievoudig glas. Architectenstudio Mano de Santo en KMZero, Open Innovation Hub, onderdeel van Martinez Group, koos voor Guardian Glass. Een eerste prototype van dit innovatieve Punta de Mar ligt in Club Náutico in Denia aan de Middellandse Zee.

Punta de Mar wordt door de ontwerpers omschreven als een drijvend platform met een omzichtig, minimalistisch architecturaal ontwerp zodat gasten met al hun zintuigen de omgeving kunnen ervaren. ‘We kozen Guardian Glass voor dit project’, zegt Frances de Paula García, architect van Mano de Santo, ‘omdat het bedrijf het meest efficiënte glas biedt. Een ander belangrijk aspect is dat we op hun technische ondersteuning konden rekenen.’ Het drievoudig glas heeft een opbouw met een buitenblad van Guardian SunGuard SN 70/35 HT en een binnenblad van Guardian ClimaGuard Premium2 gelaagd glas. De middelste ruit is Guardian ExtraClear, extra helder glas. Het totale pakket heeft een lichttransmissie van 61% en een zontoetredingsfactor van 32%. ‘Dat betekent dat het glas veel zonlicht binnenlaat, terwijl het merendeel van de hitte wordt tegengehouden. Op deze wijze vervagen de grenzen tussen binnen en buiten, waardoor de gasten volledig in de voortdurend veranderende omgeving kunnen opgaan’, aldus de Paula García.

Interieurglas

In het interieur van de woning is Guardian SunGuard HD Silver 20 toegepast voor de kledingkasten, de hoofdeinden van het bed en de badkamer. Het glas is volgens de architect mede gekozen om met verschillende reflecties te kunnen spelen. ‘De verschillende spiegeleffecten zorgen voor meer privacy in deze intiemere ruimtes, terwijl er op andere plaatsen interessante, speelse effecten worden gecreëerd die de ruimte vergroten en de buitenomgeving binnenbrengen.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.