Nieuws
Glasstec
Bystronic B'CHAMP_WS

Het Finse Glaston Corporation heeft een overeenkomst getekend om de Bystronic Glass Group over te nemen. De Duitse wereldwijd opererende producent van bewerkingsmachines voor de verwerking van vlakglas is momenteel in handen van de Zwitserse industriële holding Conzzeta. Bystronic glas heeft een assortiment producten dat complementair is aan die van Glaston voor de markten van bouw en architectuur, automotive en displays.

Bystronic glas heeft een sterke merkbekendheid gebaseerd op meer dan vijftig jaar industriële expertise. Glaston biedt glasverwerkingstechnologieën en -diensten voor de architectuur, zonnesector en apparatuur- en auto-industrie wereldwijd. Door de combinatie wordt Glaston weer een belangrijke speler op het gebied van de productie van glasbewerkingsmachines. Het aan de Helsinki Stock Exchange beursgenoteerde concern nam in 2003 Bavelloni. Maar het Fins-Italiaanse tandem bracht niet het succes wat was verwacht en in 2015 kocht een groep managers van Bavelloni de aandelen terug. Arto Metsänen, President en CEO van Glaston, is er wel van overtuigd dat de Fins–Duitse combinatie wel een succes zal worden. ‘ben zeer verheugd om het uiterst professionele team van Bystronic Glass te verwelkomen bij Glaston. We volgen het bedrijf al jaren en zijn erg onder de indruk van de kwaliteit van zijn producten en de transformatie als het gaat om zowel operationele als financiële prestaties. Samen zullen we een leidende speler worden in de markt voor glasverwerkingstechnologie ten behoeve van onze klanten. Met onze gecombineerde capaciteiten en expertise kunnen we klanten apparatuur, services en oplossingen van één leverancier aanbieden om de klantactiviteiten te optimaliseren en de klantwaarde te verhogen.’

De afronding van de transactie wordt tegen het einde van het eerste kwartaal verwacht, onder voorbehoud van goedkeuring door de regelgevende instanties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.