Nieuws

Roy van Leeuwen heeft per 1 maart Scheuten verlaten, waar hij sinds 2000 werkzaam was. In goed onderling overleg hebben Scheuten en Van Leeuwen besloten afscheid van elkaar te nemen. Van Leeuwen startte zijn loopbaan in vlakglas in 1994 bij Bovema in Milsbeek, waar hij onder meer de marketingstrategie opzette. Bij Scheuten begon hij als Productmanager en werd hij later Business Unit Manager Veiligheidsglas en Commercieel Manager Veiligheidsglas en Isolatieglas. Verder werkte hij van 2008 tot 2012 als Business Unit Manager van Scheuten Absoluut Glastechniek. Hij was ook verantwoordelijk voor de verkoop van het Optisol (BIPV), waarmee Scheuten onlangs de Innovatie Award won voor het project Solar Highways.

‘In between jobs’

Van Leeuwen is sinds 2012 lid van de redactieraad van Glas in Beeld. Momenteel is hij ‘in between jobs’ maar hij ambieert een terugkeer in de glassector, bij voorkeur in een leidinggevende commerciële functie. In de jongste uitgave van Glas in Beeld gaf hij nog aan hoe belangrijk het is dat kennis in de sector aanwezig blijft. In de rubriek ‘De mening van…’ schreef hij onder meer: ‘Hoe kan het gebeuren dat steeds meer ‘techneuten’ de sector vaarwel zeggen? Wordt een goed en gedegen glasadvies van de leverancier wellicht onvoldoende gewaardeerd door de potentiële afnemer? Of zou het gewoon een kwestie van rekenen zijn? Producent X maakt het advies, vervolgens wordt ‘zijn werk’ in de markt gezet en de goedkoopste mag het glas leveren. En die goedkoopste is vaak een leverancier zonder adviseurs. Hij heeft daardoor een lagere overhead en kan scherper aanbieden. Gevolg: de toegevoegde waarde van bedrijven met adviseurs in dienst wordt niet te gelde gemaakt. In geval van bezuinigingen wordt er als eerste in de adviestak gesneden.’

Om het verlies aan kennis met het vertrek van Van Leeuwen op te vangen is Scheuten volop bezig met vervanging en aanvulling van het team dat de klanten ‘met gedegen technisch advies’ ondersteunt. Zo is per 1 maart Siegfried Diesterbeck, ex-BGT Bischoff Glastechnik en ex-Schweikert, als Business Unit Manager van Scheuten Projects Venlo in dienst gekomen.

1 reactie op “Commercieel manager Roy van Leeuwen weg bij Scheuten

  1. Bert Wijbenga schreef:

    Hallo Roy van Leeuwen,
    Leuk om weer eens iets van je te vernemen. We hebben elkaar destijds leren kennen in de “Sterkos Leeuwarden-periode”. Via Balink Heerenveen waar ik Safety Level(het latere Onlevel) heb opgezet en het eerste inklemsysteem voor glasbalustrades heb ontwikkeld, Pol Groningen en AMG Lynden ben ik uiteindelijk terechtgekomen bij IMS/SB-Railing in Zwijndrecht. Daar heb ik nieuwe inklemsystemen ontwikkeld. En hoewel al enige tijd de pensioengerechtigde leeftijd voorbij ben ik nog steeds volledig operationeel. Blijkbaar heb je iets meer tijd nu(between two jobs) en kunnen we wellicht eens bijpraten onder het genot van een kop koffie. Ben op dit moment ook in gesprek met Marco en Mathijs van de Vliet over een onderwerp voor Glas in Beeld. Hoor graag van je. Bert Wijbenga

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.