Nieuws
glassubsidie

Voor veel productseries van AGC Glass Europe is een Cradle to Cradle-duurzaamheidscertificaat toegekend, zoals voor floatglas en glas met magnetroncoating, evenals voor decoratief glas en gelaagd veiligheidsglas. De certificering voor de merken Thermobel, iplus en ipasol is nu voor nog eens twee jaar verlengd en ook nieuwkomer Thermobel Scena is aan de lijst gecertificeerde producten toegevoegd.

Hoewel het isolatieglas van AGC uitkwam op het certificaat brons, werd voor deze producten het certificaat zilver toegekend voor duurzaam waterbeheer en het certificaat goud voor sociale aspecten. Ook scoorden de producten beter op hergebruik van materialen, zodat sommige producten de status zilver en andere zelfs de status goud kregen. Het complete overzicht:

  • Goud: Figuurglas
  • Zilver: Floatglas; glas met magnetroncoating; Coating on Demand en Coating on Demand T; getint glas, met zuur gematteerd glas en loodvrije spiegels
  • Brons: Mirox MNGE-spiegels; Stratobel en Stratophone gelaagd glas; Thermobel en iplus/ipasol – isolatieglas, Thermobel Scena

Isolatieglas

Bij Cradle to Cradle (C2C-)certificering voor isolatieglas zijn meer partijen betrokken dan voor andere glasproducten. Zo wordt niet alleen het glas zelf  gecertificeerd, maar moeten alle onderdelen die nodig zijn om het glas tot dubbel of driedubbel glas te assembleren, zoals tussenlagen en afdichtingsmiddelen, voldoen aan criteria voor materiaalveiligheid. Het gevolg is een complexe certificeringsprocedure waarbij wordt gekeken naar tientallen leveranciers en alle bij de vervaardiging betrokken productielocaties. ‘De hercertificering van de omvattende portefeuille isolatieglas en coatings  getuigt eens te meer onze inzet voor milieu en duurzaamheid’, aldus AGC.

Vijf criteria

Het Cradle to Cradle-certificeringssysteem beoordeelt de duurzaamheidsaspecten van een product gedurende de hele levenscyclus. Om te worden gecertificeerd, moet een product voldoen aan hoge eisen in vijf categorieën met betrekking tot gezondheid en milieuvriendelijkheid: veilig en gezond materiaalgebruik, hergebruik van materialen, hernieuwbare energie, duurzaam waterbeheer en sociale aspecten. AGC is de eerste glasfabrikant ter wereld waaraan een Cradle-to-Cradle-certificering is toegekend voor zo’n uitgebreide portefeuille aan glasproducten. Daarmee biedt AGC de meest omvattende portefeuille C2C-gecertificeerde glasproducten met de status brons, zilver en goud.

Klik hier voor meer informatie hoe AGC-producten kunnen helpen om in aanmerking te komen voor milieucertificaten zoals LEED of BREEAM.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.