Nieuws
isolatieglas

Van Reenen Glas uit Drachten heeft een productielijn voor isolatieglas in gebruik genomen. De lijn stelt het bedrijf in staat isolatie- en drievoudig glas in één werkdag te leveren. Het gaat om een gebruikte lijn van het merk Steffiglas die geschikt is voor de productie van glas in een dikte van minimaal 12 en maximaal 60 millimeter (drievoudig glas). De minimale en maximale glasoppervlakte is 100 x 100 en 3.000 x 2.000 millimeter. Voor de afstandhouders maakt Van Reenen gebruik van aluminium en Thermix zwarte kaders. De afdichting is met hotmelt en siliconen. Met de investering, die een uitbreiding van het machinepark en de activiteiten betekent, is een bedrag van ongeveer 100.000 euro gemoeid.

Op de isolatieglaslijn is het voor Van Reenen Glas mogelijk allerlei beglazingen zelf samen te stellen. Dubbel en driedubbel glas desgewenst gecombineerd met veiligheids- of figuurglas, glas-in-lood en brandwerend glas (30 en 60 minuten). Van Reenen richt zich hierbij op webshops, schilders en glaszetbedrijven. Het bedrijf in een persbericht: ‘Vanaf nu staan de bestellingen binnen één werkdag af fabriek klaar. Dit is uniek in het noorden. We beschikten al over een modern machinepark met eigen zagerij en een ruime voorraad glas. Daar komt nu een nog snellere levering van HR++ isolatieglas bij. Bij een spoedbestelling, zoals in geval van glasschade, kan een ruit binnen 24 uur gemaakt worden.’

Familiebedrijf

Van Reenen Glas is een in 1965 opgericht familiebedrijf met een breed programma van het snijden van een enkele ruit tot het verzorgen van een groot project. Daar komt nu het onder de naam ReenPane het produceren en leveren van hoog rendementsglas bij. Het bedrijf maakt daarbij onderscheid tussen ReenPane Basic, Super Plus, Excellent en Super Excellent. Veiligheidsglas wordt onder de naam ReenSafe op de markt gebracht. In de werkplaats zijn naast de isolatieglaslijn verder een halfautomatische glassnijmachine, een snijtafel voor gelaagd glas, een zaagmachine tot 50 millimeter glasdikte, een slijpmachine tot 20 millimeter en een zaagmachine voor polycarbonaat in verschillende diktes te vinden. De glasvoorraad bestaat uit enkel glas vanaf 3 t/m 19 millimeter, gelaagd vanaf 33.1 t/m 1010.2, gelaagd inbraakvertragend glas 44.6 en 66.8 en brandwerend glas van 30 en 60 minuten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.