Nieuws
PowerWindows

Pilkington Nederland geeft tien jaar garantie op de PowerWindow, energieopwekkend en data genererend isolatieglas van Scale-up PHYSEE uit Delft. Het glas heeft de duur-en klimaattesten van Pilkington conform EN1279-6 doorstaan. Dit betekent volgens de glasproducent uit Enschede dat de energieprestatie van beglazing verbeterd kan worden zonder afbreuk te doen aan duurzaamheid. ‘Deze tests tonen aan dat de kwaliteit en functionaliteit van de PowerWindow niet verschillen van gestandaardiseerde industriële ramen in Europa. Dit is een mijlpaal in de ontwikkeling en marktacceptatie van PowerWindows en brengt de toekomst van slimme en duurzame gevels nog dichterbij. De PowerWindow is gereed om op grote schaal toegepast te worden’, aldus Pilkington.

PowerWindows kunnen als standaard geïntegreerd gevelsysteem geïnstalleerd worden en zorgen voor een energiebesparing tot wel 20 procent in grote gebouwen. Elke ruit is uitgerust met op maat gemaakte strips met geïntegreerde PV- zonnecellen en sensoren in de afstandhouder van het isolatieglas, hierdoor wordt schone energie opgewekt en klimaatdata verzameld. Dit met behoud van functionaliteit en transparantie van het isolatieglas. Om de PowerWindow te standaardiseren, de risico’s te beperken en de mogelijkheden van toepassing op te schalen, heeft PHYSEE de samenwerking met Pilkington Nederland gezocht. Het innovatieve glas is wekenlang getest in de speciale klimaatkamers van Pilkington Gelsenkirchen, waar extreme weersomstandigheden kunnen worden nagebootst.

Bundeling van krachten

De bundeling van krachten van een industrieel expert en een jonge tech pionier resulteert volgens de twee in geveltechnologie met meer toegevoegde waarde en helpt aanzienlijk mee om gebouwen energieneutraal te maken. ‘Het vergt veel lef voor een aantal mensen binnen een hele grote organisatie om experimenten op te starten met jonge ondernemingen op volledig onbekend terrein. Het vertrouwen van Pilkington Nederland heeft ons het vertrouwen en zekerheid gegeven om te innoveren en zodoende uitmuntende resultaten te kunnen bereiken. Dit is de waarde van zo’n samenwerking’, zegt Sam Anders, Head of Production bij PHYSEE Group. Ook Martijn Rietveld, Commercieel Manager Pilkington Nederland, is enthousiast. ‘De samenwerking met PHYSEE was vanaf het begin al erg productief. We hebben laten zien dat de brede technische kennis en testmogelijkheden van Pilkington Nederland, gecombineerd met nieuwe, grensverleggende technologie als die van PHYSEE, leidt tot oplossingen die waarde toevoegen en bijdragen aan de duurzaamheidsdoelen van ons bedrijf. We kijken erg uit naar de verdere ontwikkelingen en een samenwerking in de toekomst met PHYSEE.’

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.