Nieuws
Dubbele glasgevel

De gevel van het nieuwe kantoor van Amvest aan het Entrepotdok in Amsterdam bevat een groot aantal specials, met als meest opvallende de dubbele glasgevel van de twee overkragende kantoorlagen. In de spouw van slechts 450 millimeter hangt een verticaal vouwend RVS als zonwering.

Gevelbouwer De Groot & Visser noemt het nieuwe kantoor van Amvest één van de ingewikkeldste klussen die het ooit gedaan heeft. De bijzonderheden binnen dit ene project varieerden van glas met bladermotief ter plaatse van de kern tot vooroverhellende kopgevels en een luifel met aluminium buizen als zonwering voor de dakopbouw. De noordelijke kopgevel is met 15 graden behoorlijk vooroverhellend. Deze 6 meter hoge ruiten van drievoudig glas bieden maximaal uitzicht over het water van het Entrepotdok. De grootste ruit in deze gevel weegt 1900 kg. Maar de grootste klus was toch wel de hangende dubbele glasgevel, met daartussen een schuivend RVS-gaas als zonwering, vertellen technisch directeur Anco Bakker en senior engineer Peter Zegwaard van De Groot & Visser op de site van Bouwwereld. De maaswijdte is door DGMR zo bepaald dat deze maliënkolder samen met het glas zorgt voor voldoende zon­ en lichtwering. De lichtdoorlatendheid is bepaald op 40 procent.

Lees het volledige verhaal van Henk Wind op Bouwwereld.nl.

1 reactie op “Grote glasvariatie dubbele glasgevel Amvest

  1. Rijk Rietveld schreef:

    Het zou wel zo netjes zijn als Rietveld Architects New York, als de bedenker van dit bijzondere gebouw, in dit artikel genoemd zou worden…

    Rijk

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.