Nieuws

Duco ‘Ventilation & Sun Control' uit Veurne (B) onderschrijft de doelstellingen van de stichting Alu Eco. Het bedrijf wil er dus alles aan doen om bouwaluminium in de Alu Eco recyclingketen te brengen. Duco engageert zich ook om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk bouwaluminium op de markt beschikbaar komt dat uit gerecycled hoogwaardig bouwaluminium bestaat.

Stichting Alu Eco bevordert duurzaamheid in de gevelbouw door het beheren van een marktconforme recycleketen. De VMRG en de VAS, initiatiefnemers van de stichting, zien erop toe dat recycling plaatsvindt tot hoogwaardige (bouw)producten met een minimum aan milieubelasting. De benodigde energie bedraagt bijvoorbeeld slechts 5 procent van de hoeveelheid energie die benodigd was voor de eerste productie. De laklagen en thermische isolatie in de profielen vormen geen enkele belemmering in het recyclingsproces.

Samen met diverse instanties, waaronder de overheid, werken de VMRG en de VAS aan verdere terugdringing van de milieubelasting van metalen en aluminium gevelelementen.  Ook Duco wil aan dit duurzame proces meewerken. Als partner van de VMRG heeft het zich bereid verklaard om in geval van sloop het geleverde aluminium terug te nemen en in de recyclingsketen in te brengen. Meer informatie: www.duco.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.