Nieuws

Thomsa Glass timmert aan de weg

Thomsa Glass
G-Smatt Digital Media Glass

Thomsa Glass vertegenwoordigt architecturale glasproducten en -systemen voor speciale toepassingen in in- en exterieur, met de focus op Smart glas. Het bedrijf uit Eindhoven timmert behoorlijk aan de weg. Zo zijn recent in het hoofdkantoor van Eastman Chemicals in Rotterdam Dream Glass privacy glaswanden toegepast en is de dakbeglazing van Theater Carré vervangen door Suntuitive Dynamisch glas. Verder heeft Thomsa de exclusieve verdeling van G-Smatt Digital Media Glass voor Nederland gekregen.

Het leveren van de Dream Glass glaswand is juist zo bijzonder daar Eastman Chemicals vooral bekend is als leverancier van folies. In het kantoor in Rotterdam zijn alle vergaderruimten van Dream Glass voorzien om naar wens privacy te kunnen bewerkstelligen. Het glas onderscheidt zich volgens Thomsa Glass van concurrerende producten door de hoge lichttransmissie (70%) en lagere haze factor (mate van afbuiging, 4,5). De levering van Suntuitive Dynamisch glas aan Hermans Techniglaz ten behoeve van plaatsing in het dak van Carré was ter vervanging van het bestaande glas om zo het binnendringen van warmte te reduceren. Het gaat om 80 vierkante meter verwerkt in isolatieglas met de opbouw 44.4 Suntuitive en 44.2 Clearfloat half gehard; het glas is koud gebogen toegepast. ‘Dat is uniek, want koud buigen is met andere schakelbare producten niet mogelijk’, aldus José Zaman van Thomsa Glass. ‘Opwarming wordt nu voorkomen met behoud van de lichtinval.’

G-Smatt Digital Media Glass

G-Smatt Digital Media Glass is net zoals de bestaande producten voor mediaglas gebaseerd op LED-technologie. In tegensteling tot dichte LED-schermen, die geen licht doorlaten en het uitzicht belemmeren, blijft bij toepassing van G-Smatt het doorzicht behouden. Verschil met bestaande producten is dat de LED-lampjes niet in strengen gekoppeld zijn, waardoor ze als een soort lamellen in het glas zijn opgenomen, maar individueel worden aangestuurd. Aan de binnenzijde zijn de LEDs als stippen zichtbaar en filteren ze het licht, aan de buitenzijde van de mediagevel is elke presentatie mogelijk, al of niet bewegend. G-Smatt claimt zelfs 99,75 procent transparantie wanneer de LEDs niet in gebruik zijn.

Defender 88 Logli Massimo

Thomsa Glass vertegenwoordigt Logli Massimo in Nederland. Deze Italiaanse fabrikant van glasbeslag heeft de nieuwe Defender 88 gelanceerd. Dit gepatenteerd systeem voor het éénzijdig klemmen en afstellen van balustradeglas is nu ‘nog eenvoudiger te monteren’. De DF88LM voor vloermontage en de DF88FR voor zijmontage zijn respectievelijk geschikt voor een belasting van 4,52 en 4,14 kN/m. Beide toegepast met 88.4 gehard glas Sentry gelamineerd. Het U-profiel glasbalustradesysteem heeft validaties voor Italië, Frankrijk, Engeland, Duitsland en België en de volgende kenmerken.

  • Klemmen in POM-materiaal en de drukkers in geanodiseerd aluminium
  • Met klemschroeven in INOX A4
  • Snelle uitlijning door middel van inbusschroeven
  • Extreem bestendig aluminium profiel
  • Compacte profielafmetingen (bxh: 72 x 120 mm)
  • Voorgeboord geleverd, asmaat 200 mm
  • Zonder afdekprofiel, het profiel is volledig geanodiseerd (20 micron)
  • Profiel voorzien van beschermfolie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.