Nieuws
Nationale SchildersVakprijs 2019

Het schilderwerk in en aan Kasteel De Haar in Haarzuilens heeft de Nationale SchildersVakprijs 2019 gewonnen. Al drie generaties van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten tekenen voor dit kwaliteitsschilderwerk. De jury reikte deze overall-prijs op donderdag 14 november uit onder grote belangstelling tijdens een feestelijke bijeenkomst in Slot Zeist.

Hun overgrootvader was bij de bouw van kasteel De Haar betrokken, hun opa schilderde decennia later – in opdracht – een groot deel van de buitengewoon fraaie decoratieschilderingen over met de witkwast. Nu zijn de broers Wim en Paul Hoogstraten met hun medewerkers van Schildersbedrijf Hoogstraten Haarzuilens uit Vleuten alweer jaren bezig om alles met bijzonder veel vakkennis en vaardigheden in zijn oude staat terug te brengen.

Publieksprijs

Het publiek, dat de afgelopen maand via internet heeft kunnen stemmen, had een andere favoriet, al koos het ook voor een kasteel. Van Triest Schilders uit Vaassen kreeg de meeste stemmen voor het project Kasteel Staverden. Van dit ‘witte kasteel’ op de Veluwe, ook bekend om zijn pauwen, moest de complete verflaag worden verwijderd om vervolgens geheel opnieuw te worden geschilderd.

Categoriewinnaars

De jury deelde verder in drie categorieën prijzen uit: restauratie- en decoratieschilderwerk, nieuwbouw- en renovatieschilderwerk. De prijs in de categorie Restauratie- en decoratieschilderwerk was voor Wolters & Ovink restauratie-decoratie uit Deventer voor het werk dat ze verrichtten aan een aantal stijlkamers en een kapel in het Aartsbisschoppelijk Paleis te Utrecht. Het nieuwbouwschilderwerk door Van der Plas Glas- en Schilderwerken uit Breezand aan ‘Het Polder Hofje’, een retro-buurtje van koopwoningen voor ouderen in Anna Paulowna, was goed voor de Nieuwbouw- en renovatieschilderwerkprijs. Net als het publiek vond ook de jury Van Triest Schilders uit Vaassen de beste, maar dan in de categorie Onderhoudsschilderwerk, voor het groot onderhoud aan de buitengevels van Kasteel Staverden in de gelijknamige plaats.

Klanttevredenheidspluim

Tenslotte was er nog een Klanttevredenheidspluim te winnen, die werd toegekend door onderzoeksbureau USP Marketing Consultancy aan de ‘meest tevreden klant’. Na onderzoek onder alle 35 voorgeselecteerde schilderprojecten van deze editie bleek de ‘Provincie Zeeland’ de meest tevreden opdrachtgever te zijn. Het betrof onderhoudsschilderwerk dat Gebroeders van Kessel (Speciale Technieken & Producten) uit Tilburg verrichtte vanaf hoogwerkers op werkschepen aan de Zeelandbrug (circa 5 km lang).

Eisma Bouwmedia

De Nationale SchildersVakprijs wordt jaarlijks georganiseerd door Eisma Bouwmedia, uitgever van de vakbladen en websites in de schilder- en onderhoudsbranche: Eisma’s Schildersblad, SchildersVakkrant, Schildersvak.nl en het YouTube-kanaal SchildersVAKTV. De vakjury van de nationale SchildersVakprijs wordt gevormd door ondernemers die de prijs in het verleden wonnen, een onafhankelijk verfinspecteur en de hoofdredacteuren van beide bladen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.