Nieuws

Het jubileumcongres naar aanleiding van het twintigjarig bestaan van Glas in Beeld is geannuleerd. Het congres, dat op 28 april stond gepland, maakte deel uit van Eisma's Onderhoudscongres en zou plaatsvinden tijdens de WTC BouwExpo 2010. De beurs die eind april in Leeuwarden zou worden gehouden, is echter afgeblazen vanwege de moeilijke situatie in de bouwsector.

Volgens beursmanager Mattie Boekema waren er wel veel opties op standruimte, ‘maar alleen op opties kunnen wij geen beurs bouwen.' Teveel potentiële exposanten twijfelden twee maanden voor de beurs, die eind april zou worden gehouden, nog over deelname. ‘Het aantal inschrijvingen was niet van dien aard dat we een goed kwaliteitsniveau konden garanderen richting zowel bezoekers als standhouders', aldus Boekema. ‘Je kunt opties niet onbeperkt aanhouden. Als dat er teveel zijn, dan moet je op een gegeven moment een knoop doorhakken.' De twijfel bij standhouders wordt volgens haar ingegeven door de malaise in de bouwsector. ‘"De situatie is uiterst moeizaam. Dat heeft beslist invloed gehad op het aantal inschrijvingen. Men kan het geld maar één keer uitgeven.'

Het afblazen van WTC BouwExpo heeft ook gevolgen voor Eisma's Onderhoudscongres 2010, tevens het jubileumcongres van Glas in Beeld, dat stond geprogrammeerd voor woensdag 28 april in het WTC in Leeuwarden. Dit kennisevenement voor de bouw onder de titel ‘Venster op Glas & Kozijn' zou vooral gaan over energiebesparende mogelijkheden in de buitenschil. Niet voor niets luidde de ondertitel: ‘Van G- naar B-label, een miljoenenmarkt'.

Het niet doorgaan van WTC BouwExpo betekent dat de synergie tussen beurs en congres ontbreekt. Daarom heeft Minne Hovenga, uitgever van de bouwbladen (ArchitectuurNL, Eisma's Schildersblad, Gebouwbeheer, Glas in Beeld) binnen Eisma Businessmedia, besloten ook het congres op die datum te annuleren. Of de tweejaarlijkse BouwExpo, die voor de derde keer in Leeuwarden zou worden gehouden, in 2012 wel weer op de rol staat, kan Boekema nu nog niet aangeven. ‘Ruim voor die tijd maken we de balans op.' Het zou ook kunnen zijn dat deze exercitie uiteindelijk uitmondt in een netwerkevent voor de bouw van één dag. ‘Maar alle opties liggen nu nog open', aldus Boekema.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.