Nieuws

Stichting Bouwresearch (SBR) focust tijdens Building Holland op drie actuele thema's: brandveiligheid, buitenruimten en integraal ontwerpen. Elke beursdag organiseert het kennisplatform voor de bouw een gratis voorlichtingsbijeenkomst in zaal F003, over één van de genoemde thema's. Bezoekers zijn ook van harte welkom in de SBR stand, in hal 10, stand 10.101. Building Holland vindt van 13 t/m 15 april plaats in de Rai. De beurs omvat de deelevenementen BouwRAI, Urban Design en Gebouwtechniek.

De thema's van SBR zijn de volgende. Meer informatie en aanmelden: www.sbr.nl/agenda

Dinsdag 13 april: brandveilig bouwen en verbouwen
Hoe weet je zeker dat gebouwen die je ontwerpt of bouwt brandveilig zijn? Hoe kan de bestaande bouw op een innovatieve manier duurzaam brandveilig worden gemaakt? Dit soort vragen staat centraal tijdens deze bijeenkomst.

Woensdag 14 april: Innoveren door integraal ontwerpen
Wie niet bereid is zijn of haar eigen logica ter discussie te stellen, remt vernieuwing. Innovatie is het product van een teamproces. Samenwerken zorgt voor draagkracht, een belangrijke voorwaarde voor het succes van innovatie.

Donderdag 15 april: Balkons en bergingen bij gestapelde bouw
De meeste mensen geven de voorkeur aan woonruimte mét een fietsenberging en behoorlijke buitenruimte. Hieraan ontbreekt het nogal eens in nieuwbouwplannen, ondanks inspanningen van het ministerie van VROM. Hoe zorgt je ervoor dat je bergingen en buitenruimten realiseert die voldoen aan de wensen van de gebruiker? 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.