Productnieuws
glasprinter

Tecglass levert een grote glasprinter aan de Technical Glass and Aluminium Company in de Verenigde Arabische Emiraten. Het gaat om een Vitro Jet FS24 digitale glasprinter met Side Kinetix-technologie. De machine is geschikt voor het printen van glas tot 3.300 x 12.000 millimeter. Tecglass is een Spaanse onderneming die sinds begin 2016 deel uit maakt van de Fenzi Group. Twee jaar terug claimde Tecglass met een glasprinter uit de F Type FK SERIE de hoogste printsnelheid.

Gepatenteerde printkop

De Vitro Jet FS24 digitale glasprinter kenmerkt zich door een printkop die in staat is parallel aan de ondersteuningstafel te bewegen. Deze Side Kinetix-technologie is specifiek ontworpen om altijd langs de lange rand van het glas te printen. Dit maakt het mogelijk volgens klantspecificatie glas tot 12 meter lengte te printen en de cycli toch kort te houden. ‘De gepatenteerde technologie zorgt voor een efficiënter print- en productieproces’, aldus Tecglass. ‘De glasprinter heeft een printresolutie van 1440 dpi, twaalf kleurkanalen op maximale snelheid, 48 afzonderlijke koppen (met elk 1.000 spuitopeningen) voor maximaal vermogen en zeven verschillende inktdruppelgroottes om optimaal gebruik te maken van keramische Tecglass-inkten.’

De vorig jaar ondertekende overeenkomst formaliseert een nieuw partnerschap tussen de twee bedrijven. Technical Glass en Aluminium Company is een gestaag groeiend bedrijf en volgens Tecglass één van de toonaangevende glasproducenten in het marktgebied van de Verenigde Arabische Emiraten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.