Nieuws

Scheuten Solar heeft onlangs drie turnkey PV-installaties bestaande uit 4.380 fotovoltaische (PV) modulen gerealiseerd voor WDP (Warehouses de Pauw) uit België. Naast een EPC contract (Engineering, Procurement & Construction) is ook een Support & Maintenance contract afgesloten. De PV-systemen zijn geïnstalleerd op drie verschillende opslagruimten van WDP in Vilvoorde, Aalst en Zele, aldus Scheuten Solar in een persbericht.

WDP is marktleider in België en bovendien als Europese speler prominent aanwezig op de logistieke as Rotterdam-Antwerpen-Brussel-Parijs en genoteerd op de NYSE Euronext-beurs. De modulen van het type Scheuten Solar Industrial Line, met een totale output van 1 MWp, zijn geïnstalleerd op drie daken en worden gedragen door een lichtgewicht aluminium support systeem. De installatie is goed voor een jaarlijkse CO2-reductie van ongeveer 450 ton. Hiermee draagt de installatie significant bij aan het duurzame karakter van WDP.

‘Dankzij de flexibiliteit van Scheuten Solar bedroeg de totale periode vanaf het tekenen van het contract tot oplevering slechts tweeëneenhalve maand', aldus Dirk van Buggenhout, Project Manager van WDP. WDP wil haar pioniersrol op het gebied van duurzaam bouwen in de semi-logistieke vastgoed uitbouwen. Als koploper op dit gebied wil de onderneming op een rendabele manier een CO2-neutrale portefeuille bereiken aan het eind van 2012. Met dit project speelt WDP gericht in op de continu stijgende eisen vanuit industrie, maatschappij en beleidsmakers om te voldoen aan het ‘Europa 2020' streven naar een effectieve reductie van CO2-emissie. Marco Iacovella, Sales Manager Projects van Scheuten Solar: ‘Wij zijn in staat om snel en adequaat te reageren op een project zoals aangeboden door WDP. Uiteraard is ons primaire doel om de hoogste kwaliteit en service te bieden, het resultaat is dan ook naar ieders volledige tevredenheid. De installaties zijn inmiddels al volledig operationeel dankzij een soepele samenwerking met WDP. Hopelijk vormt dit het startpunt voor een verdere samenwerking met deze partner.' Meer informatie: www.scheutensolar.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.