Nieuws

Het BTW-tarief voor vernieuwings- en herstelwerkzaamheden van een woning, waaronder het plaatsen van isolatieglas, gaat tijdelijk omlaag van 19 naar 6 procent. De regeling maakt deel uit van een pakket stimuleringsmaatregelen dat de woningmarkt en de bouwsector een extra impuls moet geven. Met de maatregelen komt de regering tegemoet aan een verzoek vanuit de Tweede Kamer.

Het verlaagd BTW-tarief geldt voor negen maanden en alleen voor arbeidskosten, niet voor materialen. De betreffende woning moet minimaal twee jaar oud zijn. Er zijn veel onduidelijkheden over het soort werkzaamheden en de termijn wanneer ze dienen te zijn uitgevoerd. GBO geeft uitsluitsel op haar site met als belangrijkste conclusies dat ook het plaatsen van isolatieglas onder de regeling valt en het verlaagde tarief van toepassing is als de werkzaamheden zijn afgerond op of na 1 oktober 2010 en vóór 1 juli 2011. Wat zijn de voorwaarden? Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen op www.glasnet.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.