Nieuws
corona

Bouwend Nederland heeft een protocol opgesteld voor veilig doorwerken. Samenkomsten zijn tot 1 juni verboden. De bouwplaats valt hier gelukkig niet onder. Wel is van essentieel belang om de RIVM-richtlijn van 1,5 meter afstand na te leven. Niet alleen op de bouwplaats zelf maar ook bij het vervoer naar én van de bouwplaats. Kunnen werknemers bijvoorbeeld nog samen in een busje naar de bouwplaats? Bouwend Nederland geeft op haar site het antwoord.

Bij het samenreizen is de geadviseerde afstand van 1,5 meter niet te handhaven. De volgende stappen dienen gevolgd te worden.

Is het nodig het werk met meerdere personen te doen? Zo nee, doe het werk dan alleen. Indien het werk met meerdere medewerkers gedaan moet worden: kan eenieder met eigen vervoer komen? Zo ja, dan is het nodig dat dit georganiseerd wordt.

Alleen als het écht noodzakelijk is dat een autorit gedeeld wordt door meerdere personen is dit acceptabel. Het volgende is van toepassing:

  • zorg voor extra ventilatie in de auto (raampje open bij lekker weer of hogere stand van ventilatiesysteem en vermijd de recirculatie stand!)
  • gebruik allemaal een mondmasker (chirurgisch masker of FFP1 masker, voor zover verkrijgbaar)
  • zorg voor optimale hygiëne door de bedieningsmiddelen extra te reinigen (stuur, versnellingspook, deurklink, touchscreen, etc.) en regelmatig te desinfecteren met 70% isopropylalcoholdoekjes
  • ga iedere keer op dezelfde plek zitten in de auto
  • houd onderling zoveel mogelijk afstand in de auto, bij in- en uitstappen, etc.

Ga voor alle handige tips over het afstand houden op de bouwplaats naar de site van Bouwend Nederland. Daar vindt u ook het protocol dat is opgesteld voor veilig doorwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Glas in Beeld: professioneel, technisch & inspirerend

Volg de ontwikkelingen in de glasbranche op het gebied van gebruik van vlakglas zoals: brandwerend-, energiebesparend- en veiligheidsglas.

Abonneer nu en ontvang 6 keer per jaar het vakblad Glas in Beeld.